Dél-tiroli sajtos gombóc
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
A gombóchoz:
-
75g kenyér206 kcal
-
63g tej35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g metélőhagyma0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tálaláshoz:
-
20g vaj143 kcal
-
20 kcal
Összesen
817
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
A gombóchoz:
-
150g kenyér411 kcal
-
125g tej70 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
2g metélőhagyma0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tálaláshoz:
-
40g vaj287 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
Összesen
1634
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
A gombóchoz:
-
21.4g kenyér59 kcal
-
17.9g tej10 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
12.9g vöröshagyma5 kcal
-
10.7g sajt38 kcal
-
10.7g sajt38 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.2g metélőhagyma0 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
15.7g tojás20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tálaláshoz:
-
5.7g vaj41 kcal
-
1.4g parmezán sajt6 kcal
Összesen
235
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 334 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2318.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 757 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 919 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 141.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 503 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
817
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.4 g
Zsír
-
Összesen 107.3 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 667 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4637.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1514 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 1041 mg
-
Nátrium 1838 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 283 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1027 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 646 micro
Összesen
1634
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
A gombóchoz:
-
1 ek vaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
75 g sajt
-
75 g sajt
-
0.5 ek petrezselyem
-
0.5 ek metélőhagyma
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A tálaláshoz:
Elkészítés
A gombóchoz:
- A kenyérkockákat egy edénybe tesszük, leöntjük a langyos tejjel, és hagyjuk puhulni.
- Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kb. 5 percig dinszteljük.
- A kétféle sajtot apró kockákra vágjuk. A sajtot, a dinsztelt hagymát, petrezselymet, metélőhagymát, lisztet és a tojásokat a kenyérhez adjuk, jól eldolgozzuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Kb. 30 percet állni hagyjuk, majd vizes kézzel 6 gombócot formázzunk.
- A gombócokat épp csak gyöngyöző sós vízben kb. 20 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük a vízből, hagyjuk szűrődni, majd tányérokra helyezzük.
- A gombócokat a barna vajjal meglocsolva és frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 9600
- Feltöltés dátuma: 2017. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Én a nálunk kapható Knödelbrot-ot használtam, ha az nincs, akkor szikkadt fehér kenyeret vágjunk 1 cm-es kockákra, szórjuk egy tepsire, és a sütőben 100 fokon szárítsuk kb. 15 percet. A gombóc tésztája akkor jó, ha könnyen gyúrható, formázható, és megtartja a formáját. Ha a tészta nem ilyen, akkor szükség van még egy kis tejre (a kenyér túl száraz), tojásra (a tészta túl száraz és nem áll össze), zsemlemorzsára vagy kenyérre (a tészta túl lágy és nem tartja meg a formáját). Tálalhatjuk előételként vagy főételként, de levesbetétként is finom. Barna vaj helyett tálalhatjuk egy finom gombamártással is.