r
Nosalty Logó

Dél-tiroli sajtos gombóc

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Dél-tiroli sajtos gombóc
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombóchoz:

A tálaláshoz:

817
Kalória
36.7g
Fehérje
45.9g
Szénhidrátok
53.6g
Zsír
141.5g
Víz
333.7g
Koleszterin
3.8g
Rost
9.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gombóchoz:

A tálaláshoz:

Összesen 817 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gombóchoz:

A tálaláshoz:

Összesen 1634 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gombóchoz:

A tálaláshoz:

Összesen 235 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 817 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4637.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1514 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    1838 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    283 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 1634 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

A gombóchoz:

  1. A kenyérkockákat egy edénybe tesszük, leöntjük a langyos tejjel, és hagyjuk puhulni.
  2. Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kb. 5 percig dinszteljük.
  3. A kétféle sajtot apró kockákra vágjuk. A sajtot, a dinsztelt hagymát, petrezselymet, metélőhagymát, lisztet és a tojásokat a kenyérhez adjuk, jól eldolgozzuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Kb. 30 percet állni hagyjuk, majd vizes kézzel 6 gombócot formázzunk.
  4. A gombócokat épp csak gyöngyöző sós vízben kb. 20 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük a vízből, hagyjuk szűrődni, majd tányérokra helyezzük.
  5. A gombócokat a barna vajjal meglocsolva és frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Én a nálunk kapható Knödelbrot-ot használtam, ha az nincs, akkor szikkadt fehér kenyeret vágjunk 1 cm-es kockákra, szórjuk egy tepsire, és a sütőben 100 fokon szárítsuk kb. 15 percet. A gombóc tésztája akkor jó, ha könnyen gyúrható, formázható, és megtartja a formáját. Ha a tészta nem ilyen, akkor szükség van még egy kis tejre (a kenyér túl száraz), tojásra (a tészta túl száraz és nem áll össze), zsemlemorzsára vagy kenyérre (a tészta túl lágy és nem tartja meg a formáját). Tálalhatjuk előételként vagy főételként, de levesbetétként is finom. Barna vaj helyett tálalhatjuk egy finom gombamártással is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!