Darázscsípés Becsei Ági konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
6g margarin45 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3 kcal
-
21g víz0 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
21g rétesliszt76 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
A bevonathoz és a töltelékhez
-
17g mandulapehely98 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
42g tej23 kcal
-
14 kcal
Összesen
635
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
75g margarin538 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g víz0 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
250g rétesliszt910 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
A bevonathoz és a töltelékhez
-
200g mandulapehely1180 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
500g tej280 kcal
-
171 kcal
Összesen
7625
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
2.9g margarin21 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
9.7g víz0 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
1.9g élesztő2 kcal
-
9.7g rétesliszt35 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
A bevonathoz és a töltelékhez
-
7.7g mandulapehely46 kcal
-
9.7g cukor37 kcal
-
5.8g margarin42 kcal
-
15.4g habtejszín45 kcal
-
19.3g tej11 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
Összesen
294
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
635
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 135 g
Zsír
-
Összesen 435.4 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 195 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 804 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5180.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 1475 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 716 mg
-
Foszfor 2123 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 813.1 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 721.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3114 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 684 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 2979 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1621 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
7625
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7.5 dkg margarin
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg porcukor
-
5 dkg élesztő
-
25 dkg rétesliszt
-
25 dkg finomliszt
A bevonathoz és a töltelékhez
-
20 dkg mandulapehely
-
25 dkg cukor
-
15 dkg margarin
-
4 dl habtejszín
-
5 dl tej
Elkészítés
A tésztához
- A kétféle lisztet tálba töltjük, a közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kk cukorral megszórjuk, 5 ek tejjel, és egy kevés liszttel elkeverjük.
- Lefedve 15 percig kelesztjük.
- A maradék cukrot, tejet, a vaníliás cukrot, a tojást és a margarint hozzáadjuk. Utána addig dagasztjuk, amíg el nem válik a tál falától.
- Lefedve 45 percig kelesztjük.
- A bevonathoz a margarint megolvasztjuk, 17 dkg cukrot és a mandulalapocskákat belerakjuk, majd állandóan kevergetve karamellizáljuk, 2 dl meleg tejszínt hozzákeverünk, és hagyjuk kihűlni.
- A pudingot főzzük meg, ahogy a csomagoláson fel van tüntetve. Hagyjuk kihűlni.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
- A tésztát a tepsiben kinyújtjuk, és még kissé kelesztjük. A mandulamasszát rákenjük a tésztára, és 30-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.
- A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a hideg pudingban. Kenjük az alsó tésztalapra, fektessük rá a felső lapot, és vágjuk 16 darabra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 33x27x4
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6543
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.
Ajánló
A képen látható süti nem egy az egyben a recept alapján készült, van egy változata, amit néha szoktam csinálni. A mandulás keveréket nem sülés előtt kenem rá, hanem sütés után, mikor már kihűlt a tészta. A már betöltött sütire kenem, ez egy kicsit áztatja is, és nekünk így is finom volt. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Becsei Ágnes
100 recept
Valahol egy receptkártyán láttam, lemásoltam, és azóta megvan.