r
Nosalty Logó

Darázscsípés Becsei Ági konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Darázscsípés Becsei Ági konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A bevonathoz és a töltelékhez

Összesen 635 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A bevonathoz és a töltelékhez

Összesen 7625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A bevonathoz és a töltelékhez

Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 635 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    435.4 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5180.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    813.1 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2979 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1621 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 7625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz és a töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle lisztet tálba töltjük, a közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kk cukorral megszórjuk, 5 ek tejjel, és egy kevés liszttel elkeverjük.
  2. Lefedve 15 percig kelesztjük.
  3. A maradék cukrot, tejet, a vaníliás cukrot, a tojást és a margarint hozzáadjuk. Utána addig dagasztjuk, amíg el nem válik a tál falától.
  4. Lefedve 45 percig kelesztjük.
  5. A bevonathoz a margarint megolvasztjuk, 17 dkg cukrot és a mandulalapocskákat belerakjuk, majd állandóan kevergetve karamellizáljuk, 2 dl meleg tejszínt hozzákeverünk, és hagyjuk kihűlni.
  6. A pudingot főzzük meg, ahogy a csomagoláson fel van tüntetve. Hagyjuk kihűlni.
  7. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  8. A tésztát a tepsiben kinyújtjuk, és még kissé kelesztjük. A mandulamasszát rákenjük a tésztára, és 30-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.
  9. A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a hideg pudingban. Kenjük az alsó tésztalapra, fektessük rá a felső lapot, és vágjuk 16 darabra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6543
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Ajánló

A képen látható süti nem egy az egyben a recept alapján készült, van egy  változata, amit néha szoktam csinálni. A mandulás keveréket nem sülés előtt kenem rá, hanem sütés után, mikor már kihűlt a tészta. A már betöltött sütire kenem, ez egy kicsit áztatja is, és nekünk így is finom volt. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Darázscsípés Becsei Ági konyhájából
Becsei Ágnes 100 recept

Valahol egy receptkártyán láttam, lemásoltam, és azóta megvan.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz és a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...