Daratorta csokikrémmel alaprecept
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
42g kukoricadara151 kcal
-
50g tej28 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
1g vaj8 kcal
A tésztára (a krém alá)
-
9 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
3g mandula15 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
500g kukoricadara1810 kcal
-
600g tej336 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
A tésztára (a krém alá)
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
30g mandula177 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
21.3g kukoricadara77 kcal
-
25.6g tej14 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.6g vaj4 kcal
A tésztára (a krém alá)
-
1.7g lekvár/ dzsem5 kcal
A krémhez
-
29.8g tej17 kcal
-
0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
2.1g étkezési keményítő8 kcal
-
1g rum2 kcal
A díszítéshez
-
1.3g mandula8 kcal
-
8.5g habtejszín25 kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 605 micro
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 103.4 g
Zsír
-
Összesen 182.7 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7009.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 1809 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 746 mg
-
Foszfor 1694 mg
-
Nátrium 2612 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 537.8 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 301 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1206 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 315 micro
-
β-karotin 708 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7263 micro
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
6 dl tej
-
2 db tojás
-
1 kk só
-
1 kávéskanál vanília kivonat
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
A tésztára (a krém alá)
A krémhez
-
7 dl tej
-
3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
A díszítéshez
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A kukoricadarát a tej nagyobb részébe beleöntjük.
- A többi hozzávalót jól összekeverjük.
- Összeöntjük az egészet, összedolgozzuk. Most kóstoljuk meg, és korrigáljunk az ízeken.
- Kivajazunk, vagy olajjal megkenünk egy kapcsos tortaformát, beleöntjük a masszát, és 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.
- Kicsit hűljön, a forma oldalát levesszük, a tésztát kiborítjuk arra a tálra, amelyen tálalni fogjuk a tortát.
- Ha szeretjük, a tészta tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, vagy kirakjuk leszárogatott idénygyümölcs darabokkal.
- A tésztára ismét rákapcsoljuk a forma oldalát.
- Elkészítjük a krémet. A lábasban odatesszük a tej háromnegyedét.
- A keményítőt vagy a pudingport simára keverjük a maradék tej felében.
- A maradék tej másik felében elkeverjük a kakaóport és az édesítőt.
- Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük előbb a kakaós édes tejet, és jól elkeverjük. Most kóstoljuk meg, és korrigáljunk az ízeken.
- Ismét felforraljuk a tejet, a keményítős/pudingporos tejet ismét megkeverjük, hozzáöntjük a forró tejhez, és folytonos keverés mellett felforraljuk.
- Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a rumot/likőrt, vagy az aromát/aromákat.
- A tésztára ráöntjük a krémet, a tortaforma oldala adja meg a torta alakját.
- Picit hagyjuk hűlni, óvatosan lekapcsoljuk a tortaforma karikáját, bevonhatjuk a torta oldalát, és díszíthetjük a tetejét.
- Egy éjszakára tegyük hideg helyre.
- Kivesszük, díszítjük, tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13142
- Feltöltés dátuma: 2013. február 03.
Ajánló
Egyszerű, finom, mutatós. Ha kukoricadarát használunk, gluténmentes diétába való, ha cukor helyett fruktózt, cukormentes diétába is mehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A múltkor a Zalában tanult szilvás málét almával készítettem el, de túl sokáig volt a sütőben, ráadásul légkeveréses módban, száraz lett. Most egy kicsit szépíteni szerettem volna, ezért tortaformában sütöttem. Mivel nem volt itthon gyümölcs, és a nagyfiú különben is kijelentette, hogy az almát nem szereti - eddig szerette... - hát csokikrémet tettem rá. Finom lett, lefényképeztem. Lehet bármilyen sűrű tejbedarából készíteni, akár tejbegrízből vagy tejberizsből. Tehetünk rá bármilyen pudingot. Mivel a pudingpor alapja a keményítő, én most ezt használtam, mert éppen volt itthon, de kell hozzá vaníliaaroma is, különben nem lesz "pudingíze". Ha módunk van rá, megkenhetjük a tésztát lekvárral, vagy megpakolhatjuk gyümölccsel, az oldalát is bevonhatjuk valamivel, tehetünk rá tejszínhabot, díszíthetjük színes gyümölcsökkel, kompóttal, mandulával, dióval.