Darált hússal rakott besameles-káposztás burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
175g burgonya101 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
150g káposzta30 kcal
-
35 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
7 kcal
-
50g marha alaplé0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
98 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
110g tej62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
Összesen
600
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
350g burgonya202 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
300g káposzta60 kcal
-
71 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
13 kcal
-
100g marha alaplé0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
197 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
220g tej123 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1201
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
27g burgonya16 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
23.1g káposzta5 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
15.4g darált sertéshús28 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
7.7g marha alaplé0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
2.3g kolozsvári szalonna15 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
16.9g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
Összesen
92
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 839.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 357 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 312.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
600
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1678.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 715 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 625.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
1201
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 355 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
350 g burgonya
-
0.5 teáskanál köménymag
-
300 g káposzta
-
1 ek napraforgó olaj
-
200 g darált sertéshús
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
100 ml marha alaplé
-
1 ek vaj
-
30 g kolozsvári szalonna
-
1 evőkanál finomliszt
-
220 ml tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát sós vízben a köménymaggal kb. 25-30 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd meghámozzuk, és 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
- A káposztát négybe vágjuk, torzsáját kivágjuk, falatnyi darabokra vágjuk. Fövő sós vízben kb. 2 percig főzzük, majd hideg vízbe szedjük, és szűrőben hagyjuk szűrődni.
- A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a darált húst a hagymával megpirítjuk benne, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, 1 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Közepes hőmérsékleten kb. 10-15 perc alatt sűrű mártásszerűre főzzük. Sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük.
- A vajat egy edényben felhevítjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott szalonnát, pár percig pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, sóval, borssal és kevés őrölt köménnyel ízesítjük. Közben meg-megkevergetve kb. 15 percig főzzük. A besamelmártáshoz keverjük a burgonyát és a káposztát.
- Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A besamelmártásos-káposztás burgonyát és a darálthúsos-mártást a formába rétegezzük, a felső réteg káposztás-burgonyás keverék legyen.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45-50 percig sütjük, kivesszük, 10 percet hagyjuk állni, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4619
- Feltöltés dátuma: 2017. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom krémes egytálétel hideg téli napokra. Mielőtt betennénk a sütőbe megszórhatjuk reszelt sajttal is.