r
Nosalty Logó

Darált hússal rakott besameles-káposztás burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Darált hússal rakott besameles-káposztás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1678.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    355 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben a köménymaggal kb. 25-30 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd meghámozzuk, és 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A káposztát négybe vágjuk, torzsáját kivágjuk, falatnyi darabokra vágjuk. Fövő sós vízben kb. 2 percig főzzük, majd hideg vízbe szedjük, és szűrőben hagyjuk szűrődni.
  3. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a darált húst a hagymával megpirítjuk benne, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, 1 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Közepes hőmérsékleten kb. 10-15 perc alatt sűrű mártásszerűre főzzük. Sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük.
  4. A vajat egy edényben felhevítjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott szalonnát, pár percig pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, sóval, borssal és kevés őrölt köménnyel ízesítjük. Közben meg-megkevergetve kb. 15 percig főzzük. A besamelmártáshoz keverjük a burgonyát és a káposztát.
  5. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A besamelmártásos-káposztás burgonyát és a darálthúsos-mártást a formába rétegezzük, a felső réteg káposztás-burgonyás keverék legyen.
  6. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45-50 percig sütjük, kivesszük, 10 percet hagyjuk állni, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4619
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom krémes egytálétel hideg téli napokra. Mielőtt betennénk a sütőbe megszórhatjuk reszelt sajttal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...