r
Nosalty Logó

Darált húsos-zöldséges vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Darált húsos-zöldséges vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap

Töltelékhez

Összesen 582 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap

Töltelékhez

Összesen 3485 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap

Töltelékhez

Összesen 152 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    850 micro
  • β-karotin
    2595 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2787 micro
Összesen 582 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    268 g

Zsír

  • Összesen
    198.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8662.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1152 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    3205 mg
  • Nátrium
    3555 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1448.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    5101 micro
  • β-karotin
    15569 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    16722 micro
Összesen 3485 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    226 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Alap

Töltelékhez

Elkészítés

Alap

  1. A hozzávalókat egy tálba tesszük, jól összedolgozzuk, a pritaminpaprikás parizert belemorzsoljuk, ezzel együtt átgyúrjuk, majd félretesszük.
  2. Közben a tölteléknek való cukorborsót, a megtisztított, felkarikázott sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük.
  3. Leszűrjük és egy tálba öntjük, a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk, majd félretesszük.
  4. Egy tepsit kizsírozunk, és a darált húsos masszánk 3/4 részét a tepsibe egyenletesen belesimítjuk, erre egyenletesen elosztjuk a tölteléket is.
  5. Végül a maradék darált húsos masszával befedjük, és előmelegített sütőben 45 perc alatt, egyszeri fordítással szép pirosra sütjük.
  6. Bármilyen savanyúval és körettel tálalhatjuk. (Én főtt, kissé olajban pirított krumplival tálaltam.)
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6181
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Darált húsos-zöldséges vagdalt
Gabimami58 139 recept

Már a fasírozottat mindenki ismeri, de én kissé változtattam rajta, még a tavaly eltett zöldségeimből készítve.

Hozzávalók

Alap

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...