r
Nosalty Logó

Darafelfújt vérnaranccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Darafelfújt vérnaranccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 731 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2917 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.1 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 731 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4224.5 g
  • Cink
    395 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1560 mg
  • Vas
    307 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.9 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    372 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1520 micro
Összesen 2917 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A datolyát kockákra vágjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját simára kavarjuk 4 ek tejjel.
  2. A maradék tejet a cukorral és a citromhéjjal felfőzzük. A citromhéjat kivesszük. A tejhez adjuk a darát, felfőzzük, levesszük a tűzről és hagyjuk kb. 4-5 percet állni.
  3. A darához keverjük a túrót, a tojássárgát, datolyát és a pisztácia 2/3-át, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
  4. A masszát egy vajjal kikent tűzálló tálba (kb. 1,5 l) simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 30 percig sütjük.
  5. A narancsokat filézzük. A narancsfiléket elkeverjük a mézzel és a maradék pisztáciával.
  6. A felfújtat hagyjuk kb 10 percig hűlni. A narancsfilékkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1221
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha egy kicsit egzotikusabban szeretnénk, ízesítsük a darát egy kis rózsavízzel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...