Darafelfújt vérnaranccsal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
731
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2917
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1056.1 g
-
Cink 99 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 77 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 124.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 380 micro
Összesen
731
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 76.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4224.5 g
-
Cink 395 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 1560 mg
-
Vas 307 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 1010 mg
-
Nátrium 676 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.9 g
-
Cukor 312 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 499.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 39 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 181 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 327 micro
-
β-crypt 372 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1520 micro
Összesen
2917
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A datolyát kockákra vágjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját simára kavarjuk 4 ek tejjel.
- A maradék tejet a cukorral és a citromhéjjal felfőzzük. A citromhéjat kivesszük. A tejhez adjuk a darát, felfőzzük, levesszük a tűzről és hagyjuk kb. 4-5 percet állni.
- A darához keverjük a túrót, a tojássárgát, datolyát és a pisztácia 2/3-át, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
- A masszát egy vajjal kikent tűzálló tálba (kb. 1,5 l) simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 30 percig sütjük.
- A narancsokat filézzük. A narancsfiléket elkeverjük a mézzel és a maradék pisztáciával.
- A felfújtat hagyjuk kb 10 percig hűlni. A narancsfilékkel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1221
- Feltöltés dátuma: 2013. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Ha egy kicsit egzotikusabban szeretnénk, ízesítsük a darát egy kis rózsavízzel.