r
Nosalty Logó

Dal Makhani indiai lencsefőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi.M
Dal Makhani indiai lencsefőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Fokhagyma-gyömbérpaszta

Főzelék

Összesen 872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Fokhagyma-gyömbérpaszta

Főzelék

Összesen 3487 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Fokhagyma-gyömbérpaszta

Főzelék

Összesen 195 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    202 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4370.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2816 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1924 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 3487 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3194 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Fokhagyma-gyömbérpaszta

Főzelék

Elkészítés

Fokhagyma-gyömbérpaszta

  1. Elkészítjük a fokhagyma-gyömbér pasztát. Ehhez lereszelünk 1 résznyi gyömbért és nagyjából ugyanakkora mennyiségnyi fokhagymát, és annyi olajjal összekeverjük, amennyit felvesz (1-2 evőkanál, ízlés szerint). Ezt kis üvegben lehet tárolni jó sokáig, kb. két teáskanálra lesz szükségünk belőle majd.

Főzelék

  1. A lencsét beáztatjuk annyi időre, amennyit a csomagolás ír. Áztatás után megfőzzük, arra figyelve, hogy még ne legyen teljesen kész, az egészet később kb. 20 percig fogjuk főzni együtt. A konzervet leszűrjük, a levére nem lesz szükség (a lencse főzővízére viszont igen!).
  2. Ha a lencse megfőtt, felhevítjük a vajat, és ha meleg, beletesszük a fahéjgerezdet és a szegfűszeget. Pár perc alatt illatozni kezd.
  3. Hozzáadjuk a köménymagot, megvárjuk, amíg sisteregni kezd.
  4. Hozzákeverünk 2 teáskanálnyit a fokhagyma-gyömbér pasztából, és hozzákeverjük a chilipelyhet is. Fél percig pirítjuk.
  5. Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, és aranybarnára pirítjuk az egészet.
  6. Összekeverjük a sűrített paradicsomot a kókusztejszínnel, majd az egészet hozzáadjuk a hagymás-fűszeres alaphoz. Addig főzzük-pirítjuk, amíg az olaj kicsit ki nem csapódik az oldalán, és elkezd a szósz pirulni.
  7. Hozzákeverjük a cayenne borsot és a kurkumát is.
  8. Hozzáadjuk a lencsét a főzővízével együtt, hozzákeverjük a vörösbab-konzervet is. 8-10 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk.
  9. Ha már kicsit elforrta a levét, hozzákeverjük a rizstejszínt. Felforraljuk, és újabb 3 perc rotyogtatás után készen is van.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12040
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 09.

Ajánló

Ez alapvetően vega étel, de bármilyen indiai csirkével (korianderes, vagy tandoori) finom, és készülhet hozzá akár valamilyen zöldséglepény is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dal Makhani indiai lencsefőzelék
Zsófi.M 39 recept

Szilveszterre készítettük a tradícionális lencsefőzelék helyett, nagy sikert aratott. Sima tejszínnel is készíthető.

Hozzávalók

Fokhagyma-gyömbérpaszta

Főzelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...