Daim torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marianne / Marjorie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
tészta
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
8g erythritol0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
3g kókuszzsír22 kcal
krém
-
17g tojássárgája54 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
25g vaj179 kcal
csokimáz
-
3g főzőtejszín4 kcal
-
25g tejcsokoládé134 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
összeállítás
-
50g tészta186 kcal
Összesen
959
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
tészta
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
50g erythritol0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
150g mandula885 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
krém
-
100g tojássárgája322 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
150g vaj1076 kcal
csokimáz
-
20g főzőtejszín26 kcal
-
150g tejcsokoládé803 kcal
-
150g csokoládé819 kcal
összeállítás
-
300g tészta1113 kcal
Összesen
5750
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
tészta
-
13.3g tojásfehérje7 kcal
-
3.3g erythritol0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
1g kókuszzsír9 kcal
krém
-
6.6g tojássárgája21 kcal
-
10g főzőtejszín13 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
10g vaj71 kcal
csokimáz
-
1.3g főzőtejszín2 kcal
-
10g tejcsokoládé53 kcal
-
10g csokoládé54 kcal
összeállítás
-
19.9g tészta74 kcal
Összesen
381
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 59.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
959
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.3 g
Zsír
-
Összesen 357.7 g
-
Telített zsírsav 172 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5670.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 309 mg
-
Kálcium 1146 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 922 mg
-
Foszfor 2527 mg
-
Nátrium 702 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 515.3 g
-
Cukor 243 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 428.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1663 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 221 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 966 micro
-
Kolin: 1075 mg
-
Retinol - A vitamin: 1628 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 407 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1205 micro
Összesen
5750
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
381
kcal
Hozzávalók
tészta
-
5 db tojásfehérje
-
0.5 teáskanál sütőpor
krém
-
5 db tojássárgája
-
150 ml főzőtejszín
-
70 g cukor
-
150 g vaj
csokimáz
-
20 ml főzőtejszín
-
150 g tejcsokoládé
összeállítás
-
300 g tészta (sajnos nem lehet üresen hagyni ezt a lépést, de értelemszerűen az elkészült hozzávalók fognak kelleni)
Elkészítés
tészta
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd összekeverjük az eritrittel és a sütőporral (figyeljünk, hogy szépen egyenletesen elkeveredjen, mert szétfolyhat a kész tészta). Ha szépen elkeveredett, jöhet bele a durvára darált mogyorós-mandulás keverék.
- Kivajazott vagy kókuszzsírozott sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk a tésztából 180 fokon, kb. 10-12 perc alatt. Fontos, hogy aranybarna legyen, gázsütőben még megfordítva pár percet süssük, ha szükséges, hogy mindkét oldala megpiruljon, de könnyen megéghet. Óvatosan, sütőpapírral mozgassuk. Ha kész, kihűtjük.
krém
- A krém hozzávalóit a vaj kivételével összekeverjük, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük, kb. 5-10 perc.
- Ha szépen sűrűsödik, hozzáadjuk a vajat, és kihűtjük. Fontos, hogy mindenképp vajjal készüljön, és ne helyettesítsük margarinnal, mert nem lesz finom tejes íze. Ha nagyon nem akarna sűrűsödni, kis keményítővel segíthetjük, esetleg liszttel, ha nincs otthon keményítő.
csokimáz
- A csokit felolvasztjuk a tejszínnel, ha kész, hozzáadjuk a tört karamellás csokit is.
összeállítás
- Ha kihűltek a tészták, egy réteget megkenünk a krémmel, majd egy réteg tészta, és ismét krém. Ha már a csoki sem forró, de még folyik, beborítjuk vele a tortát, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a vaj alaposan megdermedjen a krémben, és ne folyjon szét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20x25
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 17843
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Marianne / Marjorie
20 recept
Ha csak maradék tojásfehérje felhasználásával készülne, a krémet helyettesíthetjük sűrített tejjel és vajjal, mint a marlenkánál. A tésztája kicsit nehezen kezelhető, de nagyon finom.