Dagonyázó malac torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SüniSüti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
33g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
5g finomliszt16 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
22g tojás28 kcal
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
1g tejpor5 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
20g margarin143 kcal
Dekoráció
-
10g keksz42 kcal
-
13g marcipán58 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
1g olívaolaj7 kcal
-
1g tej1 kcal
Összesen
530
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
68 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
220g tojás277 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
11g tejpor52 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
200g margarin1434 kcal
Dekoráció
-
100g keksz419 kcal
-
125g marcipán578 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
10g tej6 kcal
Összesen
5302
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
22.2g tojás28 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
14.8g tojás19 kcal
-
6.7g fehér csokoládé36 kcal
-
0.7g tejpor3 kcal
-
13.4g cukor52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
13.4g margarin96 kcal
Dekoráció
-
6.7g keksz28 kcal
-
8.4g marcipán39 kcal
-
3.4g étcsokoládé18 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0.7g tej0 kcal
Összesen
356
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.2 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
530
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 100.8 g
Zsír
-
Összesen 303 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1836 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3944.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 659 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 1598 mg
-
Nátrium 1160 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 562.1 g
-
Cukor 435 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 410 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2449 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 399 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 1497 mg
-
Retinol - A vitamin: 2346 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1239 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2470 micro
Összesen
5302
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
Krém
-
4 db tojás
-
100 g fehér csokoládé
-
1.5 ek tejpor
-
200 g cukor
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
Dekoráció
-
50 g étcsokoládé
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek tej
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához feltörjük a tojásokat, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától.
- A sárgáját a cukorral és sóval habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet és a kakaóport.
- A fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és kanalanként adagoljuk óvatosan a kakaós masszához, nehogy összetörjön.
- A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, az oldalát pedig margarinnal kenjük meg, utána öntjük bele a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, utána 3 rétegre vágjuk.
Krém
- A krémhez egy edényben 2-3 ujjnyi vizet forralunk.
- Egy fém keverőtálba tesszük a tojásokat a cukorral, és mixerrel habosra keverjük, majd a gőz fölött addig kevergetjük, míg belenyúlva kellemetlenül forrónak nem érezzük (kb. 5 perc), ekkor levesszük a tűzről.
- A forró krémhez hozzákeverjük az apró kockákra vágott csokit és tejport, meg a vanília aromát is, és alaposan elkeverjük, míg egynemű nem lesz.
- Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd 3-4 órára betesszük a hűtőbe pihenni, a margarint pedig kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A hideg krémhez hozzáadjuk a lágy margarint, és mixerrel alaposan kihabosítjuk.
Dekoráció
- A tortalapokat megtöltjük a krémmel, és az oldalát meg a tetejét is bevonjuk vele, ekkor mehet a hűtőbe pihenni egy fél órácskára.
- A marcipánból malackákat formázunk.
- Végül a kekszeket összemorzsoljuk, és óvatosan bevonjuk vele a torta krémes oldalát.
- Az olívaolajjal, tejjel felolvasztott forró csokit pedig a krém tetejére csorgatjuk, pocsolyaszerűen eloszlatjuk, és miután kicsit megdermedt, beleültetjük a malackákat.
- Mikor a csoki már nem meleg, akkor mehet az egész néhány órára a hűtőbe még fogyasztás előtt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 8078
- Feltöltés dátuma: 2014. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SüniSüti
80 recept
Férjem születésnapjára készült ez a csuda finom és mutatós torta, ráadásul igazán mókás is :)