r
Nosalty Logó

Currys zöldségragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Currys zöldségragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1213 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2260 micro
Összesen 303 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4680.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    3364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    4023 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9042 micro
Összesen 1213 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt felkockázzuk, megsózzuk, majd félrerakjuk, hogy kicsöpögjön a leve.
  2. A többi zöldséget is célszerű előre előkészíteni: a cukkinit, paprikát, hagymát felkockázzuk (nagyjából ugyanakkorára, mint a padlizsánt), a fokhagymát apróra vágjuk.
  3. A padlizsánt letörölgetve olajban félig készre sütjük, ugyanígy teszünk a kaliforniai paprikával is.
  4. Az olajba, amelyben a zöldségek sültek beletesszük a fűszereket: gyömbér, fahéj, curry, kurkuma, szójaszósz, majd összekavarva levesszük a tűzről néha-néha, és hozzátesszük a fokhagymát is. Gyorsan kell készíteni, mert megéghetnek a fűszerek és a fokhagyma egyaránt.
  5. Majd rádobjuk az apróra vágott újhagymát, picit pirítjuk, és kis vízzel felengedjük (pár kanálnyival csak).
  6. Majd jön a cukkini, amit megkavarva fedő alatt úgy 8-10 percig párolunk a fűszerekkel.
  7. Ezután bele az összes többi hozzávaló: padlizsán, paprika, kókusztej (kókusztejet készíthetünk otthon is: 1 rész kókuszreszelék+2 rész vizet felforralunk, hagyjuk kihűlni, majd összeturmixoljuk egyen állagúra az egészet).
  8. Hagyjuk rotyogni kb. 15-20 percet, majd a habtejszín felével felöntjük. A másik felét összekeverjük rozsliszttel, majd a rotyogó zöldségek levével fel-felengedve hígítjuk, és beleöntjük az egészet a ragura.
  9. Pár percig még hagyjuk rotyogni, és kész is.:)
  10. Tortilla/gyros pitával, esetleg rizzsel tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 6493
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Ajánló

Kicsit pepecselősnek tűnik, de valójában roppant egyszerű az elkészítése. Jó étvágyat hozzá! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus "benéztem a hűtőbe, ezeket találtam, összeraktam valamit" story az egész. Bár hozzáteszem, hogy indiai ihletésű ételre vágytam, így ez lett belőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...