Currys sült hal és garnéla
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g tilápia96 kcal
-
50g garnéla36 kcal
-
7g ghee50 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g koriandermag1 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
4 kcal
-
38g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g tilápia384 kcal
-
200g garnéla142 kcal
-
28g ghee201 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
2g koriandermag6 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
16 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
42.5g tilápia41 kcal
-
21.2g garnéla15 kcal
-
3g ghee21 kcal
-
4.5g olívaolaj40 kcal
-
9.6g vöröshagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.2g koriandermag1 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
2.1g sűrített paradicsom2 kcal
-
15.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 808.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 181.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 110.3 g
Zsír
-
Összesen 74.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 512 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3235.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1236 mg
-
Nátrium 1367 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 725.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 500 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 611 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
0.5 dl olívaolaj
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
1.5 dl víz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A halfiléket besózzuk, és hosszában is, keresztben is ketté vágjuk. A lényeg az, hogy nagyobb darab halszeleteket kapjunk.
- Egy nagy serpenyőben (a wok nagyszerűen megfelel erre a célra) felolvasztjuk a ghee-t, hozzáöntjük az olajat, és közepes hőfokon a garnélákat 2 percig sütjük. Amint kész, kiszedjük egy tálra.
- Ezután a halszeleteket mindkét oldalukon egy-egy percig sütjük, és ezeket is kiszedjük a tálra. (Figyeljünk, mert valóban nem nagyon igényel több sütést, nehogy szétessen!)
- Bedobjuk a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, és pirítjuk egész addig, míg aranyszínt nem kap.
- Hozzáadjuk a fűszereket: koriandert, rómaiköményt, kurkumát, chilit (ha szeretjük) és a madras curryport. 30 másodpercig keverve sütjük.
- Belerakjuk a paradicsomsűrítményt, és a vizet, megkeverjük, és 2 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a halfiléket, a garnélákkal együtt, és főzzük további 2 percig, úgy, hogy egy perc után a halfiléket óvatosan megfordítjuk. Ha nem elég sós, egy kis sót adunk hozzá ízlés szerint.
- Amint kész,apróra vágott friss korianderzölddel(az én esetemben petrezselyemzölddel) megszórjuk, és főtt rizzsel tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18374
- Feltöltés dátuma: 2009. november 11.
Ajánló
Mindenképp ajánlom kipróbálásra, mert azzal együtt, hogy indiai étel, nem esik túl messze a magyar ízléstől. Nagyon gyorsan elkészül, még a köret, a rizs elkészítésével együtt is egy fél óra alatt ebédet lehet tenni az asztalra. S nem is akármilyet! :) Basmati rizs finom mellé, de más hosszúszemű rizs is megfelel a célnak. Nekem csak petrezselyemzöldem volt, az is illett hozzá, nem történik nagy hiba, ha azt használunk jobb híján. pH besorolás: közepesen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyvet lapozgatva bukkantam erre receptre, és nagyon megörültem, mikor megláttam. Minden benne van, amit szeretünk: hal, finom fűszerek, szaftosan elkészítve, ráadásul hihetetlenül gyorsan. Némi kiegészítéssel éltem ugyan, belekerült egy teásknálnyi madras currypor, valamint beleraktam egy kis garnélát, mert Jr Smith azt nagyon szereti. Megérte, mert mire Mr Smith hazajött este, neki már csak kóstoló maradt, mert Jr "rájárt" az ételre! :)