r
Nosalty Logó

Currys sült hal és garnéla

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Currys sült hal és garnéla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3235.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    500 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1170 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    611 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfiléket besózzuk, és hosszában is, keresztben is ketté vágjuk. A lényeg az, hogy nagyobb darab halszeleteket kapjunk.
  2. Egy nagy serpenyőben (a wok nagyszerűen megfelel erre a célra) felolvasztjuk a ghee-t, hozzáöntjük az olajat, és közepes hőfokon a garnélákat 2 percig sütjük. Amint kész, kiszedjük egy tálra.
  3. Ezután a halszeleteket mindkét oldalukon egy-egy percig sütjük, és ezeket is kiszedjük a tálra. (Figyeljünk, mert valóban nem nagyon igényel több sütést, nehogy szétessen!)
  4. Bedobjuk a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, és pirítjuk egész addig, míg aranyszínt nem kap.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket: koriandert, rómaiköményt, kurkumát, chilit (ha szeretjük) és a madras curryport. 30 másodpercig keverve sütjük.
  6. Belerakjuk a paradicsomsűrítményt, és a vizet, megkeverjük, és 2 percig pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a halfiléket, a garnélákkal együtt, és főzzük további 2 percig, úgy, hogy egy perc után a halfiléket óvatosan megfordítjuk. Ha nem elég sós, egy kis sót adunk hozzá ízlés szerint.
  8. Amint kész,apróra vágott friss korianderzölddel(az én esetemben petrezselyemzölddel) megszórjuk, és főtt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18374
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 11.

Ajánló

Mindenképp ajánlom kipróbálásra, mert azzal együtt, hogy indiai étel, nem esik túl messze a magyar ízléstől. Nagyon gyorsan elkészül, még a köret, a rizs elkészítésével együtt is egy fél óra alatt ebédet lehet tenni az asztalra. S nem is akármilyet! :) Basmati rizs finom mellé, de más hosszúszemű rizs is megfelel a célnak. Nekem csak petrezselyemzöldem volt, az is illett hozzá, nem történik nagy hiba, ha azt használunk jobb híján. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyvet lapozgatva bukkantam erre receptre, és nagyon megörültem, mikor megláttam. Minden benne van, amit szeretünk: hal, finom fűszerek, szaftosan elkészítve, ráadásul hihetetlenül gyorsan. Némi kiegészítéssel éltem ugyan, belekerült egy teásknálnyi madras currypor, valamint beleraktam egy kis garnélát, mert Jr Smith azt nagyon szereti. Megérte, mert mire Mr Smith hazajött este, neki már csak kóstoló maradt, mert Jr "rájárt" az ételre! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...