r
Nosalty Logó

Currys lencse indiai módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Currys lencse indiai módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Lencse készítése

Házi arab kenyér készítése

Összesen 653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Lencse készítése

Házi arab kenyér készítése

Összesen 2609 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Lencse készítése

Házi arab kenyér készítése

Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    396 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4830 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    2987 micro
Összesen 653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2780.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1583.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2006 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1857 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    19318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36149 micro
  • Lut-zea
    11950 micro
Összesen 2609 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1581 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Lencse készítése

Házi arab kenyér készítése

Elkészítés

Lencse készítése

  1. A ghee-t vagy az olajat felmelegítjük a serpenyőben.
  2. A hagymát, fokhagymát, chilit és a gyömbért felkockázzuk apró darabokra, majd elkezdjük pirítani az olajon. Hagyjuk őket megpuhulni az olajon, és hozzáadjuk a curryt, a sót és a felaprított petrezselymet.
  3. Egy-két percig még pirítjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet. Néhány percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a lencsét, és szükség szerint felöntjük vízzel. (A főzés során a folyadék párolog, így folyamatosan pótolnunk kell a paradicsomlevet vagy a vizet.)
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott répát és krumplit, majd addig főzzük, míg a zöldségek szépen meg nem puhulnak.
  6. Miután a zöldségek puhák, hozzáadjuk a fagyasztott spenótot (ha szereted az ízét, tehetsz többet is, mint a megadott mennyiség), és néhány percig még főzzük.

Házi arab kenyér készítése

  1. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, közepébe kézzel lyukat vájunk.
  2. A lyukba beleöntjük a langyos vizet, megsózzuk ízlés szerint, és összedolgozzuk a tésztával. Ha túl sok a víz, adunk hozzá lisztet.
  3. A kapott tésztát pihentetjük pár percre, majd szétválasztjuk öt részre.
  4. A tésztákat kisodorjuk, és kör alakúra formázzuk kezünkkel. Akkorának kell lenniük, hogy beleférjenek a serpenyőbe.
  5. Száraz serpenyőben mindkét oldalukat pár percig sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8588
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel egy igazán finom, csípős különlegesség.  Az indiai ételek gyakori hozzávalója a gyömbér, amely varázslatos keretet ad ennek a lencsés finomságnak. Legjobb, ha melegen tálaljuk, és ügyeljünk rá, hogy a kenyeret még frissében megegyük, mert másnapra már nem az igazi.

Hozzávalók

Lencse készítése

Házi arab kenyér készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...