r
Nosalty Logó

Currys csirkés rizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Timi Poppins
Currys csirkés rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    695 micro
  • β-karotin
    1823 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4905.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    2705 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1365.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1043 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    2779 micro
  • β-karotin
    7292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 2348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    383 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a rizst, a szabály szerint 1 rész rizshez 2 rész víz kell, nos nekem sokszor többet is felvesz, szóval ha azt látjuk, hogy kezd elfőni, adjunk hozzá még egy kicsit.
  2. A vizet sózzuk meg, a répát vágjuk fel apró kockákra, és főzzük a rizzsel együtt. Kb. 20 percig kell főzni, aztán letakarva pihenni hagyjuk.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A csirkét hosszúkás csíkokra felvágjuk, megsózzuk, és a hagymához adjuk, addig sütjük, amíg kifehéredik. Közben a paradicsomot is felvágjuk kis kockákra, és hozzáadjuk a húshoz, így főzzük 5 percig.
  4. Jöhet a fűszerezés: só-bors-curry-kurkuma-chili, ezekből a fent leírt mennyiséget adjuk hozzá, vagy változtathatunk, hakevésbé vagy sokkal fűszeresebben szeretjük.
  5. Ebbe a szószba beleforgatjuk a rizst, ami így elég kemény lesz, hozzáadjuk a tejszínt és a kókuszreszeléket, ha túl kemény még mindig, egy kis tejjel felhígítjuk.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6873
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Currys csirkés rizs
Timi Poppins 37 recept

Ez az egyik specialitásom, már jó ideje fejlesztgetem a receptet, és mindig csak finomabb és finomabb lesz. Eléggé egyszerű, kellően fűszeres, nem túl csípős, de úgy is lehet csinálni, és emellett rendkívül laktató is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...