Currys csirkeleves póréval és ananásszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Az alapleveshez
-
125g csirkecomb139 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
2g só0 kcal
-
313g víz0 kcal
A leveshez
-
19g póréhagyma5 kcal
-
25g ananászkonzerv15 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
13g főzőtejszín16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
30 kcal
Összesen
281
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Az alapleveshez
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
7g só0 kcal
-
1250g víz0 kcal
A leveshez
-
75g póréhagyma20 kcal
-
100g ananászkonzerv60 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
20g mandulapehely118 kcal
Összesen
1125
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Az alapleveshez
-
21.6g csirkecomb24 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
3.5g sárgarépa1 kcal
-
4.3g póréhagyma1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
54.1g víz0 kcal
A leveshez
-
3.2g póréhagyma1 kcal
-
4.3g ananászkonzerv3 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
2.2g főzőtejszín3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
0.9g mandulapehely5 kcal
Összesen
48
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1066.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 438.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1686 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 472 micro
Összesen
281
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.9 g
Zsír
-
Összesen 74.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4266.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 656 mg
-
Nátrium 3087 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1753.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 920 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6743 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1889 micro
Összesen
1125
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
Az alapleveshez
-
2 db csirkecomb
-
1 db babérlevél
-
2 db szegfűszeg
-
2 db borókabogyó
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
100 g póréhagyma
-
1 tk só
-
1250 ml víz
A leveshez
-
75 g póréhagyma
-
100 g ananászkonzerv
-
20 g vaj
-
20 g finomliszt
-
1 teáskanál curry por
-
50 g főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
A tálaláshoz
-
20 g mandulapehely
Elkészítés
Az alapleveshez
- A combokat megmossuk, a vízzel, babérlevéllel, szegfűszeggel, borókabogyóval és a sóval kb. 30 percig főzzük.
- A sárgarépát, hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. A fövő leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük.
- Az ananászt leszűrjük, darabokra vágjuk. A megmaradt pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
- A mandulapelyhet egy forró serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hűlni hagyjuk.
- A húst kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk. A levest leszűrjük.
- A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curryt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a levessel, és 5 percig főzzük.
- A húst vékony csíkokra vágjuk. A húst a póréval és az ananásszal együtt a levesbe tesszük, kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt. Sóval és cayenne-i borssal ízesítjük. Megszórjuk a mandulapehellyel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1715
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy ízletes leves. Ha pedig a fagyasztóban ott van az alapleves és a benne főtt hús, akkor még egy gyors leves is. Ha hagyományos alaplevessel készítjük, ízesítsük a levest mozsárban szétzúzott 2 borókabogyóval és 2 szegfűszeggel is.