r
Nosalty Logó

Currys csirke gombás brokkolival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Currys csirke gombás brokkolival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 859 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    570 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2382 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3269 micro
Összesen 430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2348.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    661 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    490 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    4763 micro
  • β-crypt
    929 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6538 micro
Összesen 859 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először előkészítjük a hozzávalókat: a csirkemellet szeletekre vágjuk, meglocsoljuk evőkanálnyi olívaolajjal, megszórjuk a curry porral, és kicsit állni hagyjuk.
  2. Megtisztítjuk a hagymát és a gombát, vékony szeletekre vágjuk őket, a paprikával együtt. A brokkolit rózsáira szedjük.
  3. Megpároljuk a brokkolit (nem kell teljesen puhára, mert a többi összetevővel is kell, hogyrotyogjon egykicsit). Amíg a brokkoli puhul, egy kanál olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, majd a gombátés a paprikát,sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával.
  4. Mikor a brokkoli készen van, és a gombának is elég pár perc, akkor leöblítjük a majdnem kész rózsákat, és a gombás-hagymás raguhoz tesszük, fedő alatt készre pároljuk.
  5. Azalatt a 3-4 perc alatt, amíg a gombás ragu teljesen készre fő, hirtelen kisütjük a currys csirkemell szeletkéket.
  6. Azon melegében tálaljuk őket együtt.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12099
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Külföldön vagyok ösztöndíjas. A minap a boltban megláttam, hogy magyar gombát árulnak. Kínzó honvágyamat próbálván enyhíteni, vettem egy dobozzal. És mivel az itteni tejföl nekem nem tejföl, a gombapaprikás ötletét elvetettem. A brokkolit viszont szinte ajándékba adták...Így született meg a vacsorám. Lehet alá pici fehérbort önteni, úgy még pikánsabb az íze. Ha viszont bor is kerül alá, a brokkoli hozzáadása után már ne tegyünk fedőt rá, mert a gomba is levet ereszt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...