r
Nosalty Logó

Curry szószos scampi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szimran
Curry szószos scampi
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

684
Kalória
34.1g
Fehérje
28.9g
Szénhidrátok
45g
Zsír
316.4g
Víz
257.7g
Koleszterin
6.3g
Rost
13.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2051 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    1059 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    316.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    135 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5964.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    3176 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    949.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 2051 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. A scampit megmossuk, szárazra töröljük, és marinádot készítünk: citromléből, szójaszószból, fehérborecetből, sózzuk, borsozzuk, és 1 órát letakarva a hűtőben állni hagyjuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a szójaolajat, és megsütjük a scampikat. Félretesszük pár percre, és a maradék olajban üvegesre pirítjuk a megtisztított, felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt paprikákat is, majd a mogyorót. Hozzáöntjük a fehérbort, a sárgabaracklekvárt, fűszerezzük a curry porral, sóval, cayennel, citromlével.
  3. Hozzáadjuk a megsütött scampit, creme fraichet, és 4-5 percig főzzük. Forrón, rizzsel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A receptet az egyik nyáron egy kubai kolléganőmtől kaptam, azóta szívesen elkészítem, és finom basmati rizzsel, salátával tálalom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!