r
Nosalty Logó

Cukrászkrémes mákos guba torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Cukrászkrémes mákos guba torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Mákos rész

Cukrászkrém

Összesen 1028 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Mákos rész

Cukrászkrém

Összesen 6163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Mákos rész

Cukrászkrém

Összesen 196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1028 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    323.2 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12669.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    4905 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    708 mg
  • Foszfor
    2797 mg
  • Nátrium
    3901 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.2 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    1295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 6163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Mákos rész

Cukrászkrém

Elkészítés

Mákos rész

  1. A liter tejet a vajjal feltesszük főni. A tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, és mikor már majdnem forr a tej, beleöntjük. A mákot is hozzászórjuk.
  2. A karikára vágott kiflikre öntjük a mákos-tejes egyveleget, jól összeforgatjuk. Pár percet várunk, míg a kifli felszívja a folyadékot.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük, és lazán a kiflikkel egybekeverjük.
  4. Egy 26 cm-es tortaformát margarinozzunk ki, és szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Öntsük bele a mákos kiflit, nyomkodjuk meg.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percet. Mikor teljesen kihűlt, a cukrászkrémmel kenjük meg, végül a felvert tejszínnel díszítsük. Jó étvágyat!!

Cukrászkrém

  1. A tejet forraljuk fel a vanília kivonattal.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel simára keverjük el.
  3. Ha a tej forrni kezd, öntsük bele a tojásos keményítőt és folyamatosan kevergessük. Sűrű krémet kapunk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 6192
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én nem tudom mért ízlik ez a torta nekem ennyire, holott a mákos ételeket annyira nem is kedvelem......talán a finom krém teszi annyira ellenállóvá, hogy még én sem tudok neki nemet mondani.... :-))))

Hozzávalók

Mákos rész

Cukrászkrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...