r
Nosalty Logó

Cukorborsóleves daragaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Csöpp
Cukorborsóleves daragaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 708 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1295 micro
  • β-karotin
    4520 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1838 micro
Összesen 176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    370 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    895 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5182 micro
  • β-karotin
    18081 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7352 micro
Összesen 708 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    522 micro
  • β-karotin
    1823 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A felhevített zsíron az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, és néhány percig együtt pirítjuk őket. A tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a bevagdosott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, és enyhén megsózzuk.
  2. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a borsót is.
  3. Közben elkészítjük a daragaluskát.
  4. Ha a borsó is megpuhult, beleszaggatjuk a galuskát a levesbe, pár percig főzzük, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.

A daragaluskához

  1. A tojást habosra kavarjuk, majd beletesszük a zsírt, a grízt, a lisztet, a sót, és jól összedolgozzuk. Kicsit pihentetjük, majd a levesbe szaggatjuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3439
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom leves, téli estékre.

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...