r
Nosalty Logó

Cukkinis-sárgarépás pappardelle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cukkinis-sárgarépás pappardelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    9655 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3941 micro
Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6941.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1788 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    2744 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4921 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    850 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    898 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1085 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    38620 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    15762 micro
Összesen 3134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    736 micro
  • β-karotin
    1915 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított zöldségeket krumplihámozó segítségével csíkozzuk fel. A cukkíni magvas részét, és a répa belső részét - amennyiben fás - ne használjuk fel.
  2. A vajat az olívaolajjal hevítsük fel, a sonkát enyhén süssük meg rajta.
  3. Adjuk hozzá a cukkínit és a sárgarépát. Közepes lángon süssük, amíg a zöldségek világos aranyszínűek nem lesznek.
  4. Mehet bele az apróra vágott fokhagyma, forgassuk át, majd pár perc múlva öntsük fel a fehérborral, további egy-két perc kevergetés után öntsük hozzá a tejszínt.
  5. Amikor elkészült, a parmezán 1/3-át is keverjük a szószba.
  6. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
  7. Al dentére főzött pappardelle tésztával tálaljuk, meghintjük parmezánnal.
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 35697
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 15.

Ajánló

Sauvignon Blanc illik hozzá

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept egy olasz fogás, ami a ropogós zöldségektől nagyon friss és könnyű. Az olasz barátnőm elmondása alapján készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...