r
Nosalty Logó

Cukkinis-padlizsános rakott tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Cukkinis-padlizsános rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6890 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12334.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    9174 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1819 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1911 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2822 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    55116 micro
  • Lut-zea
    5636 micro
Összesen 5320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1591 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben olaszosra főzzük. Kevés olajjal elkeverve félretesszük.
  2. A hagymát egy nagyobb lábasban kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. A kockákra vágott cukkinit és padlizsánt a hagymához adjuk, megpároljuk. (Esetleg önthetünk kis vizet alá, bár teflon edény használata esetén erre nincs szükség.)
  4. Amikor a cukkini és a padlizsán majdnem jó, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott paradicsomot (pedánsak nyugodtan hámozzák, én inkább lusta vagyok :-)).
  5. Ha a cukkini és a padlizsán megfelelően megpárolódott, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot. Fűszerezzük a szószt, és ha sűrűnek találjuk, kevés vízzel öntsük fel.
  6. Míg a szósz fő, pirítsuk meg kevés olajon a felkockázott tarját. Ha kész, adjuk a szószhoz.
  7. Főzzük össze az egészet, míg a kellő sűrűségű lesz, cukorral ízesítsük pikánsra.
  8. A szószt keverjük a tésztához, és tegyük a keveréket kivajazott tűzálló tálba, és szórjuk meg reszelt sajttal.
  9. Előmelegített sütőben süssük lefedve 20 percig, majd a fedő levétele után addig, amíg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24534
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 12.

Ajánló

Ez az elég nagy adag, de ha fagyasztunk le a szószból, akkor később is jól jöhet. A hús elhagyásával, vegetáriánus ételként is finom lehet. Ekkor tehetünk kevés füstöltsajtot a szószva is, a füstös íz elérése érdekében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-padlizsános rakott tészta
szépróza 96 recept

Kiadós vacsorát szerettem volna készíteni, ami nem túl bonyolult.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...