r
Nosalty Logó

Cukkinis-padlizsános lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cukkinis-padlizsános lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Besamel

Továbbá

Összesen 526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Besamel

Továbbá

Összesen 2100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Besamel

Továbbá

Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    2011 micro
Összesen 526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2187.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1040 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    8042 micro
Összesen 2100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    745 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Továbbá

Elkészítés

Ragu

  1. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a cukkinit. Azért tegyük előbb, mert a padlizsán nagyon gyorsan kész van, és szétfő, mire a cukkini megpuhul.
  2. Mikor a padlizsánt is hozzátesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a többi fűszert (oreganó, bazsalikom, tárkony), majd a fokhagymát.
  3. Amikor már majdnem kész van, sűrített paradicsommal összekeverjük, még 2-3 percet összefőzzük, majd félretesszük.
  4. Besamelmártást mártást készítünk (őrölt szerecsendiót is lehet hozzá tenni), és összekeverjük a cukkinis raguval.
  5. Egy tepsit kikenünk vajjal, egy sor ragu, egy sor lasagne tészta. A tésztát megkenjük tejföllel. Felülre ragu kerül, ezt szórjuk meg reszelt füstölt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben lefóliázva sütjük kb. 30 percet, majd leszedjük a fóliát, és tovább sütjük, míg a sajt megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7175
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fűszerezés teljesen ízlés dolga, mi nagyon szeretjük a tárkony ízét. Brokkolival, gombával is érdemes dúsítani. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Továbbá

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...