r
Nosalty Logó

Cukkinis-kókuszos muffin

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Cukkinis-kókuszos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1950 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3800.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1448 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8525 micro
Összesen 1950 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
  2. A tejbe belecsepegtetjük a fél citrom levét, és félretesszük (ez a kombináció natúr joghurttal is helyettesíthető).
  3. Robotgépben ledaráljuk a cukkinit, és leöntjük róla a levét.
  4. Összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, fahéjat és szerecsendiót. Félretesszük.
  5. Egy másik tálban összedolgozzuk a pépesített cukkinit, tejet, kókuszzsírt, tojást, eritritet, vaníliaport.
  6. A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük, és beleszórjuk a kókuszreszeléket.
  7. A muffin formába muffin papírt teszünk, és belekanalazzuk a tésztát. A tetejére még szórunk eritrittel összekevert kókuszreszeléket, és néhány kókuszchipset is beleszúrunk.
  8. Kb. 25 percig kell sütni őket, de mielőtt kivesszük, beleszúrunk egy villát/hústűt. Ha nagyjából szárazon jön ki, akkor készen vannak.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3927
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a muffint megkóstoltattam néhány emberrel, és megkértem őket, hogy találják ki, mi a titkos hozzávaló :) Senki nem jött rá, hogy cukkini van benne! A cukkini miatt alig kell bele zsiradék. Ha vaj helyett kókuszzsírt és laktózmentes tejet teszünk bele, akkor laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...