r
Nosalty Logó

Cukkini és paradicsom gratin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Titi75
Cukkini és paradicsom gratin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2686 micro
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2946 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    10746 micro
Összesen 1252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    780 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. A felszeletelt, tisztítottkrumplit főzzük meg forrásban lévő, sós vízben, majd csepegtessük le.
  2. Keverjük össze az összenyomott fokhagymát, az olívaolajat, sót, borsot és a fűszernövények leveleit is (szárított is jó bele). Ebből egy kevés olajjal kenjünk ki egy kisebbtűzálló tálat. Oszlassuk el a tálban a zöldségeket, rétegezve: egy sor krumpli, ráparadicsom, cukkini, majd locsoljuk meg egy kevés olajjal. Keverjük össze a kétféle reszelt sajtot, majd szórjuk meg vele a zöldségeket.
  3. Ismételjük a rétegezést, amíg van alapanyagunk (zöldségek, olaj, sajt), a végén öntsük rá a maradék olajat, és szórjuk a maradék sajtot a tetejére. 40-50 percen keresztül süssük, míg a sajt szépen megbarnul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6926
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkini és paradicsom gratin
Titi75 5 recept

Anyósomtól kaptam saját kertben termett cukkinit, paradicsomot, krumplit. Valami könnyű, nyári köretet szerettem volna a sült hús mellé, és ezt találtam az egyik GoodFood-ban.  Nagyon finom, még a cukkinit mindig kikotró fiam és a "csak krumplit" fogyasztó férjem is megdicsérte. 90 napos keményítő napjára is jó, kicsit kevesebb sajttal.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...