r
Nosalty Logó

Cukkini borzaska nyári caprese salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Cukkini borzaska nyári caprese salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Borzaska

Saláta

Összesen 1107 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Borzaska

Saláta

Összesen 2215 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Borzaska

Saláta

Összesen 126 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3464.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 1107 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    276.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6929.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    3082 mg
  • Nátrium
    1706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2935 micro
Összesen 2215 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    146 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Borzaska

Saláta

Elkészítés

Borzaska

  1. A csirkemell filét klopfoljuk és besózzuk. A cukkinit héjastól lereszeljük. Ízesítjük 4 gerezd zúzott fokhagymával, fél kávéskanál sóval, borssal, hozzáadjuk a tojásokat, majd a zabpelyhet és az útifű maghéjat.
  2. A sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibéleljük, olajsprayvel vékonyan bespricceljük. A hússzeleteket megforgatjuk a bundában és a tepsibe helyezzük.
  3. A maradék masszát a tetejére rákanalazzuk és a tetejét is bespricceljük olajjal. Légkeveréssel 180 fokon pirulásig sütjük. Zúzott fokhagymával ízesített görög joghurttal és reszelt sajttal tálaljuk.

Saláta

  1. A salátához a paprikát kettévágjuk és a magházát kiszedjük. Az alján egy szeletet levágunk, hogy ne billegjen.
  2. A hagymát és a paradicsomot félbe karikázzuk és felváltva a cikkekre vágott füstölt mozzarella sajttal a paprikacsónakokba rétegezzük. A tetejét meglocsoljuk fehérborecettel és balzsamecettel, tekerünk rá frissen őrölt (színes) borsot és megszórjuk petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4162
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkini borzaska nyári caprese salátával
Baroness konyhája 96 recept

Hozzávalók

Borzaska

Saláta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...