r
Nosalty Logó

Csülök kölessel cseréptálban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Csülök kölessel cseréptálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 1372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4403.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    3310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Sütés

Elkészítés

Előkészítés

  1. Rostra merőlegesen falatnyi darabokra felvágjuk a csülköket, bekenjük az olajos, mustáros paprikakrémmel, rászórjuk a kissé megnyomott borókabogyókat. Összekeverjük, lefedjük a tálat, és a hűtőbe tesszük. 1 napig minimum.
  2. Beáztatjuk a cseréptálat legalább 20 percre. Felkockázzuk a hagymákat.
  3. A tálat megkenjük a kanálnyi zsírral, ráöntjük a szószos husit, elegyengetjük a tálban. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt paprikával, rászórjuk a hántolt kölest, tetejére rétegezzük a hagymát. Még sózunk rajta, és felöntjük 4 deci vízzel.

Sütés

  1. Hideg sütőbe tesszük, felcsavarjuk a hőfokot 150 C fokra. Egy óra múlva ellenőrizzük, ha elforrta a levét, újból öntsük fel, vigyázzunk, a köles nagyon nedvszívó. Az a jó, ha a 3 órás óvatos sütés után az őrölt paprika besűrítette a levét, kellemesen szaftos a köles, és kés nélkül vágható a csülök bőre. Az edényben tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2792
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 19.

Ajánló

Kicsit csípősebb almapaprikával, utána szekszárdi sillerrel, alföldi könnyű vörösborral igazi élmény. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülök kölessel cseréptálban
Mikibácsi 42 recept

A szlogen: kevés munkával magyarosabb ízvilágú masszívabb kaját, de kevesebb szénhidráttal, és persze gluténmentesen. Nem puccos vacsorára való, de szerethető étel.

Hozzávalók

Előkészítés

Sütés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...