r
Nosalty Logó

Csülkös tarhonyaleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jolimami
Csülkös tarhonyaleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

375
Kalória
14.9g
Fehérje
23.4g
Szénhidrátok
24.9g
Zsír
645.3g
Víz
38.6g
Koleszterin
3.4g
Rost
4.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1873 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    645.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3056 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3750 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    2104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    3226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    6287 micro
  • β-karotin
    15278 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 1873 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    55 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

  1. Az olajon a tarhonyát sűrűn kevergetve közepesen barnára pirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot.
  2. Erre rádobjuk a hagymát, üvegesre fonnyasztjuk, majd jöhet a zöldpaprika, ezt is2 percig kevergetjük,ezután rászórjuk fűszerpaprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
  3. Újabb 2 perc kevergetés utána fazékba tesszük a pörköltet, sült hús kockát, fűszereket, a répákat és a zellert, felöntjük 2,5 liter forró vízzel, és kb. 15 perc alatt közepes tűzön összefőzzük.
  4. Fedő alatt pihentetjük 10 percig (a tarhonya ezalatt teljesen megpuhul, és felszívja a lé egy részét).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Hétvégi bográcsos csülökpörköltből maradt egy akkora mennyiség, ami egy embernek sok, kettőnek kevés, legcélszerűbbnek tűnt, hogy gulyásleves legyen belőle. Fejemben motoszkált a gondolat, hogy mi lenne, ha krumpli helyett tarhonya lenne a levesbetét, így hát kipróbáltam. Gyorsan össze lehet dobni, hiszen a tarhonya pirulgatása alatt előkészíthető a többi zöldség. A pirított tarhonyának különlegesen jó íze van, nem érdemes ezt a lépést kihagyni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!