r
Nosalty Logó

Csülkös tarhonyaleves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Jolimami
Csülkös tarhonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1873 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3056 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3750 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    2104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    3226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    6287 micro
  • β-karotin
    15278 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 1873 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    55 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon a tarhonyát sűrűn kevergetve közepesen barnára pirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot.
  2. Erre rádobjuk a hagymát, üvegesre fonnyasztjuk, majd jöhet a zöldpaprika, ezt is2 percig kevergetjük,ezután rászórjuk fűszerpaprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
  3. Újabb 2 perc kevergetés utána fazékba tesszük a pörköltet, sült hús kockát, fűszereket, a répákat és a zellert, felöntjük 2,5 liter forró vízzel, és kb. 15 perc alatt közepes tűzön összefőzzük.
  4. Fedő alatt pihentetjük 10 percig (a tarhonya ezalatt teljesen megpuhul, és felszívja a lé egy részét).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4952
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.

Ajánló

Ez nem egy különlegesen innovatív Nobel-díjas recept, tisztában vagyok vele, de annyira kellemes, könnyű leves született, hogy mindenképpen meg akartam osztani Veletek. Cukorbetegeknek: fenti mennyiségből 3,2 l leves lett, 1 dl-ben 3 gramm a szénhidrát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülkös tarhonyaleves
Jolimami 45 recept

Hétvégi bográcsos csülökpörköltből maradt egy akkora mennyiség, ami egy embernek sok, kettőnek kevés, legcélszerűbbnek tűnt, hogy gulyásleves legyen belőle. Fejemben motoszkált a gondolat, hogy mi lenne, ha krumpli helyett tarhonya lenne a levesbetét, így hát kipróbáltam. Gyorsan össze lehet dobni, hiszen a tarhonya pirulgatása alatt előkészíthető a többi zöldség. A pirított tarhonyának különlegesen jó íze van, nem érdemes ezt a lépést kihagyni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...