r
Nosalty Logó

Csülkös pacaltorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csülkös pacaltorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3600 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1692.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 899 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    353.1 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6770.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2552 mg
  • Nátrium
    2297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    2077.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    2504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 3600 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    181 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, zsíron sütni kezdjük. Hozzájön a felkockázott paprika, ezt is dinszteljük, majd mielőtt rátennénk a pirospaprikát, előtte a sűrített paradicsom kerül. Tulajdonképpen pörköltalapot készítünk.
  2. Ezután jön a köröm, és felengedjük vízzel, kb. 2-3 dl-rel. Fűszerezzük: só, bors, kömény, babérlevél, fokhagyma. (Én kuktába szoktam készíteni.) Addig kell főzni, hogy ne essen szét a köröm, de könnyedén ki lehessen csontozni.
  3. Mikor elkészült, kicsontozzuk. A visszamaradt pörköltet a köröm és a babérlevél nélkül összeturmixolojuk.
  4. A bőrös csülöknek igazából csak a bőre kell. Ezt lefejtjük a csülökről (én babgulyást szoktam készíteni belőle). A bőrös részt felkockázzuk, és kevés zsíron egy kicsit megpirítjuk. Vigyázat, mert könnyen odaéghet! Nem szabad megsütni, éppen csak annyira, hogy még puha maradjon, de legyen egy kis sült íze.
  5. Hozzátesszük a konyhakész pacalt, és felöntjük azzal a pörköltlével, amiben a köröm megfőtt, és amit összeturmixoltunk. Szükség szerint újból fűszerezzük. Jó fűszeres legyen, a pacal imádjaa fűszereket. (Mások azért fűszerezik, hogy elnyomják a pacal ízét, "szagát", de szerintem azért, hogy inkább kiemeljük.) Addig főzzük, amíg a pacal megpuhul. Ez kuktában is legalább 1-1,5 óra. Utánakóstolunk, és 1-2 ek mustárt teszünk hozzá, és összeforraljuk.
  6. A vízből kevés kell a főzés során. (Én kuktában készítem, így kevés kell, mert nem párolog annyi el belőle.) A végeredmény az legyen, hogy a víiet párologtassuk el a legvégén. A kész pacalt formába öntjük, és abban hagyjuk kihűlni. A köröm és a csülök garantáltan egybentartja.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8726
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 12.

Ajánló

Hűtve szeletelem, ilyenkor olyan, mintha gumis lenne, de melegítéskor pörkölt állagú lesz. Amikor tehetem, friss zöldségekkel díszítem, télen pedig savanyúsággal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pacal apósom egyik kedvence, de anyósom utálja. Innét volt az ötlet, hogy születésnapjára pacalt készítek. Mikor elkészült, beleöntöttem egy mély edénybe, és hagytam kihűlni. Mikor másnap vittem volna ajándékba, úgy egyben maradt a pacal, mikor kivettem az edényből, szeletelni lehetett, mint a tortát. Hát feldíszítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...