r
Nosalty Logó

Csülkös babgulyás árpagyönggyel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Csülkös babgulyás árpagyönggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    1636 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 894 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.1 g

Zsír

  • Összesen
    129.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15430.8 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    1558 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    1362 mg
  • Foszfor
    3833 mg
  • Nátrium
    8181 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    121 mg

VÍZ

  • Összesen
    4868.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2069 micro
  • Kolin:
    1047 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 4472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap beáztatjuk a babot. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát. Fűszerpaprikával megszórjuk, feleresztjük kevés vízzel.
  2. Rátesszük a kockákra vágott csülköt, pároljuk kevergetve legalább 35 percig. Hozzáadjuk a babot.
  3. Meghintjük a liszttel, jól átkeverjük, hogy a liszt kissé piruljon. Felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  4. Befűszerezzük, addig főzzük, amíg a bab és a hús majdnem megpuhul. Ekkor beletesszük a mosott árpagyöngyöt(gerslit) és jó puhára főzzük. A végén petrezselyemzölddel szórjuk. Majd tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 289
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 21.

Ajánló

Szoktam olyat is csinálni, hogy konzerv babból készítem, ekkor a legvégén adom hozzá a gulyáshoz!! Ha több vízzel készítjük, akkor mindent növeljünk benne!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többször szoktam készíteni ezt a gazdag levest, mert nagyon szeretjük. Az árpagyöngy kimondottan jó benne, ezáltal lesz még laktatóbb és persze finomabb is!! :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...