r
Nosalty Logó

Csörögefánk Dina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Csörögefánk Dina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A tálaláshoz

Összesen 1207 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A tálaláshoz

Összesen 7250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A tálaláshoz

Összesen 478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1207 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    510 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    175 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.8 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    183 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    806 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 7250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 478 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát letakarva hideg helyen30percet pihentetjük.
  4. Enyhén lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra sodorjuk, és daraboljuk.
  5. Bő, forró olajban sütjük.
  6. Meghintjük vaníliás porcukorral.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 31845
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyen elkészíthető édesség, kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. Én dupla adagot szoktam készíteni, biztos ami biztos, eddig még nem kellett kidobnom, mert hipp-hopp elfogyott. A rumot semiképp ne hagyjátok ki, mert így a tészta nem szívja magába annyira az olajat! A megsült fánkokat először papírtörlőre szedem ki, és ha kicsit lecsepegett, akkor szórom meg porcukorral, és teszem át másik tálcára.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...