adag
Főzés
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
175g sertéslapocka413 kcal
-
5g zöldbab1 kcal
-
8g sárgarépa3 kcal
-
13g karfiol1 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
12 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53 kcal
Összesen
582
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
700g sertéslapocka1652 kcal
-
20g zöldbab5 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
50g karfiol5 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
49 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
2329
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
52.9g sertéslapocka125 kcal
-
1.5g zöldbab0 kcal
-
2.3g sárgarépa1 kcal
-
3.8g karfiol0 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
3.8g füstölt szalonna25 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
4 kcal
-
7.6g paradicsom1 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
Összesen
176
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 649.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 220.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 270 micro
-
β-karotin 1732 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 414 micro
Összesen
582
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 129.1 g
Zsír
-
Összesen 185.9 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 542 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2598 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1460 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 881.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 677 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 490 micro
-
K vitamin: 402 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1079 micro
-
β-karotin 6929 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1656 micro
Összesen
2329
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 524 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 195 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
-
2 dkg zöldbab
-
3 dkg sárgarépa
-
5 dkg karfiol
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 dkg füstölt szalonna
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db paradicsom
-
0.5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A hagymát és a szalonnát felkockázzuk, majd forró olajban megfonnyasztjuk. A húst apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a megfonnyasztott hagymához és szalonnához.
- A húst fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük, és fedő alatt 20 percet pároljuk.
- Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet és az őrölt pirospaprikát.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és 30 percet tovább főzzük (az elfőtt vizet pótoljuk).
- Hozzáadjuk az apróra kockázott paprikátés még 10 percet főzzük.
- Utoljára a felkockázott paradicsom kerül bele, amivel szintén 10 percet főzzük még.
- Főtt, petrezselymes burgonyával tálaljuk.
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 33821
- Feltöltés dátuma: 2011. március 30.
Ajánló
Petrezselymes főtt burgonya vagy rizs illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az eredeti receptben nem zöldségkeverék szerepel, hanem zöldborsó és gomba. 1 gerezd fokhagyma helyett kettőt használtam. Tv paprika (mivel itt nálunk Cornwall-ban nincs) 1 piros kaliforniai paprikát használtam. Az őrölt pirospaprika pedig nem is szerepelt a receptben. A főzési idő lehet, hogy valakinek soknak tűnik. Nem az. Én azt szeretem, ha a hús teljesen omlós, ezt viszont a 30 perc főzési időkkel (amit már nagyon sok receptben olvastam, mint ennek a receptnek az eredeti változatában is), lehetetlen elérni, mert olyan lesz, mint a 'gumi'. Hozzáteszem, ez az én egyéni véleményem és tapasztalatom.