r
Nosalty Logó

Csokoládétortácska-variációk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glowaholic
Csokoládétortácska-variációk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Összesen 10097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Összesen 428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    603 g
  • Telített zsírsav
    252 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    226 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6244 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1193 mg
  • Foszfor
    2956 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1066.6 g
  • Cukor
    610 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    406 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2928 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2871 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 10097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Elkészítés

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

  1. Omlós tésztakosárkák elkészítése:
  2. (Az összegyúrt tészta egyharmadát sütjük ki, a többit két egyenlő részben elrakhatjuk fagyasztóba.)
  3. A munkalapon vagy egy nagy tálban szitáljuk össze a szárazanyagokat.
  4. Adjuk hozzá a tojást és apró darabokban a vajat .
  5. A tésztát először morzsolgatva, majd gondosan összegyúrva dolgozzuk össze, hogy lágy, egyenletes tésztát kapjunk.
  6. Osszuk a tésztát háromfelé, és tegyük hűtőbe legalább 4 órára.
  7. A pihentetett tésztát kivajazott-kilisztezett muffinformában süssük meg félig (kb. 8 perc). Sütéshez súlyozzuk le babbal a tésztát, hogy a kosárkák ne deformálódjanak.
  8. A félig megsült kosárkákat hagyjuk a formában kihűlni.
  9. Csokoládékrém elkészítése (12 tortácskához) és a kosárkák készre sütése:
  10. Forrósítsuk fel a tejet és a tejszínt.
  11. Gőz fölött kezdjük el olvasztani a kockákra tört csokoládét.
  12. Öntsük rá a tejszín-tej keveréket, és folyamatosan kevergetve főzzük össze a csokoládéval.
  13. Csurgassuk bele a tojásokat elhabarva, és habverővel kevergetve addig főzzük, amíg a krém kb. 80 fokra melegszik (ezen a hőmérsékleten a pudinghoz hasonlóan besűrűsödik).
  14. Ízesítsük be a csokoládékrémet, majd töltsük bele a kosárkákba.
  15. Süssük készre kb. 10 perc alatt.
  16. "Maják titka" ízesítéshez:
  17. Keverjünk a csokoládékrémbe 30 g durvára tört kakaóbabot és 1 tk "Maják titka" fűszerkeveréket.
  18. Miután a tortácskák kisültek, a tetejüket díszítsük a maradék kakaóbabbal.
  19. Csoki-narancs ízesítéshez:
  20. Egy narancs lereszelt héjával ízesítsük a csokoládékrémet.
  21. Csoki-krokant tortácskákhoz:
  22. Süssük készre a tortácskákat a sima csokoládékrémmel.
  23. Készítsünk grillázst olajos magvak keverékéből.
  24. Terítsük ki a forró grillázst szilikonlapra vagy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni.
  25. Miután kihűlt, törjük össze a grillázst, majd szitáljuk át. A szitán fennmaradó 2-3 mm-es grillázsdarabokkal szórjuk meg gazdagon a kisült csokitortácskákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20003
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládétortácska-variációk
Glowaholic 14 recept

Gérard Depardieu csokitortácskáinak krémje és Pierre Hermé mandulás omlós tésztája találkozik minden földi jóval: a csokikrémet háromfelé vettem, és kavargatni kezdtem... A csoki-krokant apropója, hogy pár hete "csak úgy" csináltam egy kis grillázst összetörve, átszitálva, és elraktam egy kis üvegbe. Ez a fincsi, ropogós keverék bármilyen készre főzött krémet feldob, és ropogós marad benne. Ízre és méretre is ilyesmi, ami az IKEA-s Daim tortában ropog, szóval biztosra mentem, mikor csokikrémmel házasítottam. A narancsos ízre mondhatnám, hogy "csak úgy", de az igazság az, hogy szemezek egy ideje a szakács férjecském narancshéjcsíkozó késével, faragni kezdtem, fini volt az illata, belekerült a csokikrémbe. Ez is megérte. A "Maják titka" íz Azték Choxolat! ihletésű. Reggel ott kezdtem a napot, beszereztem a kakaóbabot és a fűszert, és ahogy az lenni szokott, csokoládéillatba burkolózva az inspirációt. Ezért a tortácska-variációért különösen izgultam, de mennyei lett, minden csokimegszállottnak szívből ajánlom. A "Maják titka" csíp egy picit, aki nem szereti csípősen fűszerezni a csokoládét, kipróbálhatja pici kardamommal vagy fahéjjal, és persze a kakaóbabot is elhagyhatjuk... csak nem érdemes ;-).

Hozzávalók

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...