Csokoládétorta szedres és citromos krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tortalap
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
8 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
44g tojás55 kcal
Szedrem krém
-
20g szeder8 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
2g porcukor6 kcal
-
8 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
Citromos krém
-
1g citromhéj0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
8 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
Összesen
757
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tortalap
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
440g tojás554 kcal
Szedrem krém
-
200g szeder83 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
Citromos krém
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
Összesen
7556
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tortalap
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
10.4g porcukor40 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
4.1g étcsokoládé23 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
18.2g tojás23 kcal
Szedrem krém
-
8.3g szeder3 kcal
-
10.4g mascarpone42 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
6.2g habtejszín18 kcal
Citromos krém
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
10.4g mascarpone42 kcal
-
6.2g porcukor24 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
6.2g habtejszín18 kcal
Összesen
312
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 45 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.1 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
757
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.6 g
Zsír
-
Összesen 450.4 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1996 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3368.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 612 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 1496 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 760.7 g
-
Cukor 544 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 743.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 387 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 1252 mg
-
Retinol - A vitamin: 2113 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 611 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2257 micro
Összesen
7556
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
Tortalap
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg vaj
-
1 teáskanál sütőpor
-
8 db tojás
Szedrem krém
-
20 dkg szeder
-
25 dkg mascarpone
-
15 g porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl habtejszín
Citromos krém
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
25 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl habtejszín
Elkészítés
Tortalap
- A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük ki. A vajat szintén olvasszuk fel, majd szintén hűtsük ki.
- A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
- Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott, kihűtött vajat, majd a kihűtött csokoládét is. (ekkor egy lágyabb masszát kapunk)
- A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a csokoládés keverékhez, és fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
- Sütőpapírral béleljük ki a tortaformákat, majd a massza kétharmad részét öntsük a 24 cm-es tortaformába, a maradékot pedig a 20 cm-es tortaformába.
- Helyezzük be a tortaformákat előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük készre. Tűpróbáig süssük!!!
- A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen a tortalapokat mielőtt megtöltenénk.
- Az egyik nagyobb tésztalapot helyezzük rá egy tálcára, egyenletesen kenjük rá a szedres krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot és a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le. Ezután a tésztalap közepét kenjük meg 1-2 evőkanál lekvárral, majd helyezzük rá az egyik kisebb tésztalapot.
- Ezután kenjük rá egyenletesen a citromos krém kétharmad részét, majd helyezzük rá a másik tésztalapot, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le. Végül a maradék citromos krémmel kenjük meg kívülről is a tortát, majd díszítsük a félretett szederrel. (Én pár szál fehér legyezővirággal is díszítettem, de az NEM ehető!!!!)
- Az elkészült tortát helyezzük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Szedrem krém
- A szedret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyünk félre pár szemet a díszítéshez. A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra.
- A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a mascarponekrémmel. Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett szedret, majd óvatosan forgassuk össze.
Citromos krém
- A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a citromos krémmel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 307
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 25.
Ajánló
Tipp:Én a hozzávalókat megfeleztem, majd a kikevert masszát külön-külön sütöttem meg egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben 15 perc alatt. Miután mindkét lap kihűlt, ráhelyeztem a tortaformát, majd egy éles késsel körbevágtam. Így a tortalapok egyformák lettek, a leeső tésztából pedig kókuszgolyót készítettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept