r
Nosalty Logó

Csokoládés tejbegrízmuffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Csokoládés tejbegrízmuffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4738.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    1412 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 3636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a 3 ek cukrot és a búzadarát. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük és amikor langyosra hűlt, belekeverjük a vaníliás cukrot.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel és az olajjal. A csokoládét megolvasztjuk, elkeverjük a kakaóval és a tojásos masszához adjuk. Belekeverjük a sütőporral és szódabikarbónával elvegyített lisztet és összedolgozzuk .
  3. Ebből a krémből 1-1 evőkanálnyit muffinformákba adagolunk. Ezután púpozott teáskanálnyi tejbegrízt teszünk rá és a forma háromnegyed részéig befedjük a csokis masszával.
  4. Előmelegített sütőben sütjük.
  5. Ha kihűlt, a tetejére porcukrot szórunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14664
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 03.

Ajánló

Vanília öntet illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Vasárnap délután valami édességre vágytam, valami töltelékesre, így született ez a muffin és nagyon finom volt!

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...