r
Nosalty Logó

Csokoládés-mandulapelyhes őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Csokoládés-mandulapelyhes őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A forma kikenéséhez

Összesen 1004 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A forma kikenéséhez

Összesen 4008 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A forma kikenéséhez

Összesen 387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1004 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4779.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    1832 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.1 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    826 mg
  • Retinol - A vitamin:
    865 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 4008 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az őzgerincformát vajazzuk ki, majd szórjuk be zsemlemorzsával (esetleg liszttel).
  2. A csokoládét, mandulát(zabpelyhet) összedaráljuk, és lereszeljük a citrom héját.
  3. A tojássárgát a cukor felével, és a fűszerekkelhabosra keverjük.
  4. A vajat megolvasztjuk annyira, hogy épp folyós legyen, de ne túl meleg. Beleöntjük a fűszeres masszába a vajat.
  5. A tojásfehérjét felverjük a cukor másik felével. A habot óvatosan beleforgatjuk a masszánkba (esetleg a tejfölt is).
  6. A lisztet (darált zabpelyhet), darált csokit, mandulátés a sót isa masszáhozkeverjük.
  7. A kész masszánkat beleöntjük a formába, és megsütjük (tűpróba!).
  8. Ha megsült, kifordítjuk a formából.
  9. Ha kihűlt a tészta megolvasztjuk a csokit, és bevonjuk vele a tésztánkat, és azonnal megszórjuk a szeletelt mandulával.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18425
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-mandulapelyhes őzgerinc
Skorpió 49 recept

 A Házi cukrászat című könyvet lapozgattam, és megpillantottam a süti fotóját. Egyből megtetszett... A recept eredetileg 26 cm-es formában készülne, de én hirtelen a 30 cm-es formát találtam meg. A zárójelben szereplő zabpehelyhet, ill. tejfölt a nagyobb sütőformám miatt adtam hozzá (valamiért keveseltem az eredeti tésztát). A szeletelt mandulát meg is piríthatjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...