r
Nosalty Logó

Csokoládés-körtés torta fahéjas körtelekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Csokoládés-körtés torta fahéjas körtelekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A mázhoz

A tálaláshoz

A fahéjas körtelekvárhoz

Összesen 1581 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A mázhoz

A tálaláshoz

A fahéjas körtelekvárhoz

Összesen 9498 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A mázhoz

A tálaláshoz

A fahéjas körtelekvárhoz

Összesen 234 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1581 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    504.5 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7548 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1745 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1172 mg
  • Foszfor
    3305 mg
  • Nátrium
    1083 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1178.5 g
  • Cukor
    653 mg
  • Élelmi rost
    114 mg

VÍZ

  • Összesen
    1880.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2332 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2290 micro
Összesen 9498 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A mázhoz

A tálaláshoz

A fahéjas körtelekvárhoz

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. A cukrot, a lisztet, az őrölt mandulát, a sütőport és a fűszereket egy tálban összekeverjük. A durvára vágott magokat összekeverjük, majd 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle a díszítéshez, a többit a durvára vágott csokoládéval együtt a lisztes keverékhez adjuk.
  2. Egy másik tálban a tojásokat a vajjal és a mandulaaromával habosra keverjük, majd a száraz keverékre öntjük, és jól összedolgozzuk. Végül a körtét is beleforgatjuk. A tésztát a kibélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. A sütőből kivesszük, és egy éjszakán át szobahőmérsékleten pihentetjük.
  3. A tejfölt egy kis lábosba töltjük, a csokoládét beletördeljük, majd kis lángon kevergetve addig melegítjük, amíg a csokoládé el nem olvad. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és ezt is egy éjszakán át szobahőmérsékleten pihentetjük.
  4. Másnap a tortát a hűtőből kivesszük, majd a csokoládés tejfölös mázzal megkenjük, és a félretett magokkal megszórjuk. Tálaláskor fahéjas körtelekvárt kínálunk hozzá.

A mázhoz

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 10 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjunk hozzá kb. 2 kávéskanál fahéjat, 2 szem szegfűszeget.
  3. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1289
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-körtés torta fahéjas körtelekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Téli szülinaposoknak remek ajándék ez a torta, hisz a téli körte a hideg hónapokban is könnyen beszerezhető, a fahéj, szegfűszeg és a szerecsendió illatkavalkádja pedig a meghitt karácsonyi időszakot juttatja eszünkbe. Pompásan illik hozzá egy pohár forraltbor. A fahéjas körtelekvár pedig olyan mennyei csemege, hogy azt tanácsolom, jó nagy adagot készítsünk belőle.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A mázhoz

A tálaláshoz

A fahéjas körtelekvárhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...