r
Nosalty Logó

Csokoládés keksztorta tothkata konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés keksztorta tothkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Csokoládés krém

Habtejszínes krém

Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Csokoládés krém

Habtejszínes krém

Összesen 5121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Csokoládés krém

Habtejszínes krém

Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    339.5 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1979 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3407.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1093 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2569 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 5121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Csokoládés krém

Habtejszínes krém

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk sárgájára és fehérjére.
  2. A sárgáját habosra verjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A lisztet, kekszmorzsát és a sütőport összekeverjük.
  5. Felváltva adagolva a cukros-tojássárgás masszához adjuk a lisztes keveréket és a tojások habját, és óvatosan eldolgozzuk.
  6. Az egész háztartási kekszeket (én klopfolóval) összetörjük kis darabkákra. Tetszés szerint lehet bele többet is rakni, mint én, vagy kevesebbet.
  7. 25 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, lisztezünk, és a fele tésztát beleöntjük. Én ezt a lapot is megszórtam egy kevés keksz darabkával. 180 C°-on megsütjük.
  8. A másik fél tésztába belekeverjük a kakaót, kekszdarabkákat és a fél deciliter tejet. Majd ezt is megsütjük, ha a másik készen van.

Csokoládés krém

  1. Simára keverjük a tojást, a cukrot és a vizet egy lábasban, majd beletördeljük az étcsokoládét.
  2. Gőz fölött, folyamatos keverés mellett sűrűre és egyneműre főzzük.
  3. Kihűlésig tovább kevergetjük.
  4. A vajat habosra keverjük, és alaposan összedolgozzuk a csokoládés masszával.

Habtejszínes krém

  1. A habtejszínt felhabosítjuk keményre, majd belekeverjük a nutellát. Ügyelve arra, hogy a nutella az aljára fog lemenni, ezért alaposan összedolgozzuk.
  2. Most, hogy már minden kész, összeállítjuk a tortát. A kakaós tésztát tesszük alulra, megkenjük a tetejét a csokoládés krémmel tetszés szerint, de maradjon majd még az oldalára és a másik lap tetejére is. Ha megkentük, teszünk egy réteg habtejszínes krémet, majd ráhelyezzük a másik lapot. Azt a lapot is megkenjük a csokoládés krémmel úgy, hogy az oldalát is bevonjuk vele.
  3. A tetejére rakjuk a maradék habtejszínes krémet, jól eloszlatjuk a tetején. Villával húzkodunk a csokoládés krémből tetszés szerint csíkokat, majd megszórjuk a tetejét is kekszdarabkákkal. Tehát: kakaós lap-csokis krém-habtejszínes krém-másik lap-csokis krém (oldalára is)-habtejszínes krém-csokis krém mintának- kekszdarabka díszítésnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10691
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 27.

Ajánló

Első receptem, amit feltöltöttem, remélem érthető minden, és mindenkinek ízleni fog! Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer ettem vendégségben egy nagyon finom, csokoládés keksztortát, és azóta nagyon bennem maradt az élmény. Ezért gondoltam egyet, és összeállítottam a saját elképzeléseim alapján ezt a tortát. Itthon nagy sikert aratott, remélem, nektek is ízleni fog!

Hozzávalók

Tésztához

Csokoládés krém

Habtejszínes krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...