r
Nosalty Logó

Csokoládés-kávés-krémsajtos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csokoládés-kávés-krémsajtos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Összesen 7003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    476.9 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.4 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 7003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. Egy 26 cm átmérőjű tepsi aljára sütőpapírt teszünk.
  2. 2 tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel, csipet sóval kemény habbá verjük, 75 g cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Egyenként hozzákeverjük a 2 tojássárgáját.
  3. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. A masszát a tepsibe simítjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  5. A csokoládét durvára vágjuk, majd vízfürdőben felolvasztjuk. A krémsajtot elkeverjük a crème fraîche-vel, cukorral, kávéval, kakaóval és a vaníliás cukorral. A folyékony csokoládét a krémhez keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  6. A tortakarimát a piskóta köre állítjuk. A krémet a piskótára simítjuk. Legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
  7. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A ribizlikocsonyát a vízzel felforrósítjuk, és kb. 200 ml-re befőzzük. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint. Közben megkavarva langyosra hűtjük, majd a tortára öntjük, s visszatesszük kb. 2 órára a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8719
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piskóta helyett elkészíthetjük egy kekszes alappal: 150 g babapiskótát ledarálunk, majd elkeverjük 50 g csokoládéval és 45 g vajjal, amelyet vízfürdőben felolvasztottunk. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját olajjal megkenjük, a kekszes masszát elosztjuk a forma aljára, jól lenyomkodjuk, és hidegre tesszük.

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...