Csokoládés-kávés-krémsajtos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskótához:
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
11 kcal
-
3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez:
-
29g étcsokoládé159 kcal
-
25g crème fraîche89 kcal
-
42g krémsajt104 kcal
-
3 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
A ribizlizseléhez:
-
1g lapzselatin2 kcal
-
19g ribizlidzsem52 kcal
-
1g víz0 kcal
Összesen
583
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskótához:
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
133 kcal
-
34 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez:
-
350g étcsokoládé1911 kcal
-
300g crème fraîche1071 kcal
-
500g krémsajt1250 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
A ribizlizseléhez:
-
6g lapzselatin21 kcal
-
225g ribizlidzsem626 kcal
-
16g víz0 kcal
Összesen
7003
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskótához:
-
5.2g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez:
-
16.4g étcsokoládé90 kcal
-
14.1g crème fraîche50 kcal
-
23.5g krémsajt59 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
18.8g habtejszín55 kcal
A ribizlizseléhez:
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
10.6g ribizlidzsem29 kcal
-
0.8g víz0 kcal
Összesen
330
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
583
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.7 g
Zsír
-
Összesen 476.9 g
-
Telített zsírsav 221 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3686.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 745 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 644 mg
-
Foszfor 1550 mg
-
Nátrium 629 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 608.4 g
-
Cukor 433 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 423.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1278 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 1251 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 607 micro
Összesen
7003
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
75 g cukor
-
35 g finomliszt
-
35 g étkezési keményítő
-
15 g cukrozatlan kakaópor
-
1 tk sütőpor
A krémhez:
-
350 g étcsokoládé
-
300 g crème fraîche
-
500 g krémsajt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 teáskanál instant kávé
-
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
50 g cukor
-
400 g habtejszín
A ribizlizseléhez:
-
2 evőkanál víz
Elkészítés
A piskótához:
- Egy 26 cm átmérőjű tepsi aljára sütőpapírt teszünk.
- 2 tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel, csipet sóval kemény habbá verjük, 75 g cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Egyenként hozzákeverjük a 2 tojássárgáját.
- A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
- A masszát a tepsibe simítjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
- A csokoládét durvára vágjuk, majd vízfürdőben felolvasztjuk. A krémsajtot elkeverjük a crème fraîche-vel, cukorral, kávéval, kakaóval és a vaníliás cukorral. A folyékony csokoládét a krémhez keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
- A tortakarimát a piskóta köre állítjuk. A krémet a piskótára simítjuk. Legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A ribizlikocsonyát a vízzel felforrósítjuk, és kb. 200 ml-re befőzzük. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint. Közben megkavarva langyosra hűtjük, majd a tortára öntjük, s visszatesszük kb. 2 órára a hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8718
- Feltöltés dátuma: 2014. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Piskóta helyett elkészíthetjük egy kekszes alappal: 150 g babapiskótát ledarálunk, majd elkeverjük 50 g csokoládéval és 45 g vajjal, amelyet vízfürdőben felolvasztottunk. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját olajjal megkenjük, a kekszes masszát elosztjuk a forma aljára, jól lenyomkodjuk, és hidegre tesszük.