r
Nosalty Logó

Csokoládés-kávés-krémsajtos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csokoládés-kávés-krémsajtos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Összesen 7003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    476.9 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.4 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 7003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. Egy 26 cm átmérőjű tepsi aljára sütőpapírt teszünk.
  2. 2 tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel, csipet sóval kemény habbá verjük, 75 g cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Egyenként hozzákeverjük a 2 tojássárgáját.
  3. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. A masszát a tepsibe simítjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  5. A csokoládét durvára vágjuk, majd vízfürdőben felolvasztjuk. A krémsajtot elkeverjük a crème fraîche-vel, cukorral, kávéval, kakaóval és a vaníliás cukorral. A folyékony csokoládét a krémhez keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  6. A tortakarimát a piskóta köre állítjuk. A krémet a piskótára simítjuk. Legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
  7. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A ribizlikocsonyát a vízzel felforrósítjuk, és kb. 200 ml-re befőzzük. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint. Közben megkavarva langyosra hűtjük, majd a tortára öntjük, s visszatesszük kb. 2 órára a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8718
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piskóta helyett elkészíthetjük egy kekszes alappal: 150 g babapiskótát ledarálunk, majd elkeverjük 50 g csokoládéval és 45 g vajjal, amelyet vízfürdőben felolvasztottunk. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját olajjal megkenjük, a kekszes masszát elosztjuk a forma aljára, jól lenyomkodjuk, és hidegre tesszük.

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...