r
Nosalty Logó

Csokoládés-gesztenyés szelet Boszikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés-gesztenyés szelet Boszikától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A csokoládékrémhez

A tetejéhez

Összesen 2473 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A csokoládékrémhez

A tetejéhez

Összesen 9886 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A csokoládékrémhez

A tetejéhez

Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1853.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1043 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 2473 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    559.6 g
  • Telített zsírsav
    340 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7415.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2483 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2664 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1100.3 g
  • Cukor
    516 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4173 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 9886 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A csokoládékrémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk a többi alapanyagot úgy, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Fél órát meleg helyen pihentetjük, majd 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és a vajazott tepsi hátán egyenként 200 fokon megsütjük.
  3. A gesztenyemasszát kikeverjük a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a rummal. Hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat, és hűtőbe tesszük.
  4. A pudingot megfőzzük, még forrón beleolvasszuk a kis darabokra tördelt csokoládét úgy, hogy félig elolvadjon, hozzáadjuk a narancs levét és reszelt héját.
  5. Ha kihűlt, belekeverjük a porcukorral habosra kevert vajat.
  6. Az első lapot megkenjük a csokoládékrémmel, rárakjuk a következő lapot, azt megkenjük a gesztenyekrémmel, és a harmadik lap lesz a teteje.
  7. A tejcsokoládét gőz felett felolvasztjuk a vajjal, és rásimítjuk a sütemény tetejére.
  8. Másnapig hagyjuk összeérni az ízeket, hogy a tésztája megpuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1482
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 23.

Ajánló

Aki megkóstolja, az ízek rabja lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem találtam még sehol olyan sütemény, ami egyszerre csokoládés és gesztenyés. Így megalkottam a sajátomat.

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A csokoládékrémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...