r
Nosalty Logó

Csokoládés-gesztenyés szelet Boszikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés-gesztenyés szelet Boszikától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A csokoládékrémhez

A tetejéhez

Összesen 2473 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A csokoládékrémhez

A tetejéhez

Összesen 9886 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A csokoládékrémhez

A tetejéhez

Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1853.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1043 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 2473 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    559.6 g
  • Telített zsírsav
    340 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7415.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2483 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2664 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1100.3 g
  • Cukor
    516 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4173 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 9886 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A csokoládékrémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk a többi alapanyagot úgy, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Fél órát meleg helyen pihentetjük, majd 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és a vajazott tepsi hátán egyenként 200 fokon megsütjük.
  3. A gesztenyemasszát kikeverjük a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a rummal. Hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat, és hűtőbe tesszük.
  4. A pudingot megfőzzük, még forrón beleolvasszuk a kis darabokra tördelt csokoládét úgy, hogy félig elolvadjon, hozzáadjuk a narancs levét és reszelt héját.
  5. Ha kihűlt, belekeverjük a porcukorral habosra kevert vajat.
  6. Az első lapot megkenjük a csokoládékrémmel, rárakjuk a következő lapot, azt megkenjük a gesztenyekrémmel, és a harmadik lap lesz a teteje.
  7. A tejcsokoládét gőz felett felolvasztjuk a vajjal, és rásimítjuk a sütemény tetejére.
  8. Másnapig hagyjuk összeérni az ízeket, hogy a tésztája megpuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1480
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 23.

Ajánló

Aki megkóstolja, az ízek rabja lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem találtam még sehol olyan sütemény, ami egyszerre csokoládés és gesztenyés. Így megalkottam a sajátomat.

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A csokoládékrémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...