r
Nosalty Logó

Csokoládés-erdei gyümölcsös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Csokoládés-erdei gyümölcsös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

1. tésztához

2. tésztához

3. tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

1. tésztához

2. tésztához

3. tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 6735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

1. tésztához

2. tésztához

3. tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4274.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    976.1 g
  • Cukor
    597 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 6735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

1. tésztához

2. tésztához

3. tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

1. tésztához

  1. Az első tésztához atojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, egy olajjal kikent, liszttel meghintett kerek tortaformába igazítjuk a tésztát, és 180 fokon kb 15 percet sütjük.
  2. A második tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, majd ugyanabban a tortaformában 200 fokon kb 15-20 percet sütjük.
  3. A harmadik tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, és olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük, 200 fokon 15-20 percet sütjük. Amikor megsült konyharuhára borítjuk és feltekerjük.
  4. A zselatinport elkészítjük az utasítás szerint, a csokoládét lereszeljük, a fagylaltport és a tejszínhab port a cukorral és a tejjel habosra keverjük, majd belekeverjük a felolvasztott zselatint, végül a reszelt csokit kanállal keverjük bele.
  5. Az omlós tésztát a tortaformába helyezzük, lekenjük sárgabaracklekvárral, majd rátesszük a kerek piskótát. A másik piskótát kibontjuk a konyharuhából, lekenjük sárgabaracklekvárral és újra feltekerjük, majd felszeleteljük és a tortaformát körben kirakjuk a szeletekkel. Majd a közepébe öntjük a krémet, eligazítjuk és hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Az erdei gyümölcsöt a cukorral addig főzzük, míg besűrűsödik és hagyjuk kihűlni, majd kenjük a torta tetejére, és tegyük 1 éjszakára hűtőszekrénybe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5281
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Születésnapomra készült  ez a torta, egy újságban láttam, amit még 2000-ben vettem, azóta terveztem megsütni. Végre eljött az ideje, nagyon finom.

Hozzávalók

1. tésztához

2. tésztához

3. tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...