Csokoládés csavart virágkalács fűszeresen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 26% Zsír
tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
58g tej32 kcal
töltelék
-
40g tejcsokoládé214 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
2g nádcukor8 kcal
-
0 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
kenés
-
8g tojásfehérje4 kcal
Összesen
1049
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 26% Zsír
tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
290g tej162 kcal
töltelék
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
kenés
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
5244
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 26% Zsír
tészta
-
35.3g finomliszt129 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
20.5g tej11 kcal
töltelék
-
14.1g tejcsokoládé76 kcal
-
14.1g vaj101 kcal
-
0.7g nádcukor3 kcal
-
0 kcal
-
3.5g habtejszín10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
kenés
-
2.8g tojásfehérje1 kcal
Összesen
370
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 59.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 416 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
1049
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.7 g
Zsír
-
Összesen 299.4 g
-
Telített zsírsav 180 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1073 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3198.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 946 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1293 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 539.6 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 208.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 2081 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 540 micro
Összesen
5244
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
370
kcal
Hozzávalók
tészta
-
50 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 csapott ek cukor
töltelék
-
20 dkg tejcsokoládé
-
20 dkg vaj
-
1 csapott ek nádcukor
-
3 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
0.5 dl habtejszín
-
1 kávéskanál fahéj
-
0.5 kávéskanál kardamom
-
1 kávéskanál szegfűszeg
kenés
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
tészta
- Az élesztőt kevés, langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, vajjal lazán összeforgatjuk. A langyos tejet hozzáadagolva elkezdünk levegőt juttatni a tésztánkba. Tenyerünket belemélyítjük, majd alányúlva, minden oldalról meg-megemeljük közép felé haladva, azaz "dagasztjuk".
- Mikor egyenletes és sima tésztát kapunk, ami teljesen összeállt gombóccá, akkor belisztezzük az alját (hogy ne ragadjon le) és tetejét (hogy ne száradjon ki). Letakarjuk egy konyharuhával, és langyos helyen 1 óráig kelesztjük.
töltelék
- Gőz fölött egy tálba tördeljük a csokoládét, hozzátesszük a cukrot, a kakaóport, a vajat, és elkezdjük olvasztani. Aztán hozzáöntjük a tejszínt is, és simára keverjük az egészet.
- Mikor minden szépen elolvadt, hozzáadagoljuk az őrölt fűszereket is, mellyel simára keverjük.
kenés
- A megkelt tésztát 5 részre szedjük, és kinyújtjuk mindegyik tésztalapot lehetőleg egyforma nagyságú körre. Ha megvan a nyújtás, az egyik tésztalapot megkenjük a csokis krémmel, ráfektetünk még egy tésztalapot, és így tovább a többi lappal, a tetejére tészta kerül. Úgy próbáljuk meg cikkekre vágni, hogy a közepén egy szabályos kör legyen (én poharat szoktam a tészta közepére rakni). Én 16 egyforma cikkre vágtam fel.
- Ha ez megvan, akkor a cikkeket egyesével megtekerjük 2-3 mozdulattal. Két egymás mellettit ellentétesen tekerünk meg. Lekenjük tojásfehérjével.
- Mikor begyújtjuk a sütőt, be is toljuk a tésztát, és 200 fokon megsütjük. Ha kész, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5467
- Feltöltés dátuma: 2018. október 24.
Ajánló
Érdemes egy kicsit várni a csokoládés krémmel, miután összeolvasztottuk, hogy kihűljön kicsit, és ekkor könnyebb lesz bekenni a lapokat vele!!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Hm, érdekes, hogy egy jó kinézetű desszert vagy épp kalács mindig finom is!!! Hát ez is beindította a nyálmirigyeket...!!! :-))))