r
Nosalty Logó

Csokoládés csavart virágkalács fűszeresen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Csokoládés csavart virágkalács fűszeresen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta

töltelék

kenés

Összesen 1049 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta

töltelék

kenés

Összesen 5244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta

töltelék

kenés

Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1049 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    299.4 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1073 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3198.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.6 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 5244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenés

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt kevés, langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, vajjal lazán összeforgatjuk. A langyos tejet hozzáadagolva elkezdünk levegőt juttatni a tésztánkba. Tenyerünket belemélyítjük, majd alányúlva, minden oldalról meg-megemeljük közép felé haladva, azaz "dagasztjuk".
  2. Mikor egyenletes és sima tésztát kapunk, ami teljesen összeállt gombóccá, akkor belisztezzük az alját (hogy ne ragadjon le) és tetejét (hogy ne száradjon ki). Letakarjuk egy konyharuhával, és langyos helyen 1 óráig kelesztjük.

töltelék

  1. Gőz fölött egy tálba tördeljük a csokoládét, hozzátesszük a cukrot, a kakaóport, a vajat, és elkezdjük olvasztani. Aztán hozzáöntjük a tejszínt is, és simára keverjük az egészet.
  2. Mikor minden szépen elolvadt, hozzáadagoljuk az őrölt fűszereket is, mellyel simára keverjük.

kenés

  1. A megkelt tésztát 5 részre szedjük, és kinyújtjuk mindegyik tésztalapot lehetőleg egyforma nagyságú körre. Ha megvan a nyújtás, az egyik tésztalapot megkenjük a csokis krémmel, ráfektetünk még egy tésztalapot, és így tovább a többi lappal, a tetejére tészta kerül. Úgy próbáljuk meg cikkekre vágni, hogy a közepén egy szabályos kör legyen (én poharat szoktam a tészta közepére rakni). Én 16 egyforma cikkre vágtam fel.
  2. Ha ez megvan, akkor a cikkeket egyesével megtekerjük 2-3 mozdulattal. Két egymás mellettit ellentétesen tekerünk meg. Lekenjük tojásfehérjével.
  3. Mikor begyújtjuk a sütőt, be is toljuk a tésztát, és 200 fokon megsütjük. Ha kész, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5460
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 24.

Ajánló

Érdemes egy kicsit várni a csokoládés krémmel, miután összeolvasztottuk, hogy kihűljön kicsit, és ekkor könnyebb lesz bekenni a lapokat vele!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hm, érdekes, hogy egy jó kinézetű desszert vagy épp kalács mindig finom is!!! Hát ez is beindította a nyálmirigyeket...!!! :-))))

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...