r
Nosalty Logó

Csokival töltött aranygaluska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B.Brigitta
Csokival töltött aranygaluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    374.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3676.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.5 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1620 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1584 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 6589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl tejet, 1 kicsi kanál cukrot, az élesztőt megfuttatjuk.
  2. A cukrot kikeverjük a tojássárgával, majd hozzáadjuk a tejet, meg a sót, és a liszthez adjuk az összes hozzávalót.
  3. Hólyagosra dolgozzuk, majd mehet bele az olvasztott vaj. Kb. kétszeresére kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kivágjuk, majd kelesztjük egy picit ismét.
  5. Kikent tepsibe sorba rakjuk a tésztakarikákat, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukros dióval, így rétegezzük, amíg van hozzá tésztánk.
  6. A felső sor tésztájába, minden kis pogácsába rakhatunk egy cikk csokit. Majd megszórhatjuk fahéjjal, diós cukorral.
  7. Lassan sütjük a sütőben, míg aranybarna nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8050
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
B.Brigitta 24 recept

Anyósomtól kapott receptből készült, de hogy más legyen, mint amit megszoktunk, megszórtam fahéjjal, és elrejtettem benne a csokikat :D.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...