Csokitetős epres túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
23g tojás29 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
4 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
8g méz25 kcal
-
42g eper13 kcal
A tetejéhez
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
501
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
46 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
100g méz304 kcal
-
500g eper150 kcal
A tetejéhez
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
6008
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
10.1g tojás13 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
18.3g tehéntúró27 kcal
-
18.3g habtejszín53 kcal
-
1.5g zselatinfix2 kcal
-
5.5g tejföl11 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
3.7g méz11 kcal
-
18.3g eper5 kcal
A tetejéhez
-
7.3g étcsokoládé40 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
Összesen
219
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 794.5 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 86 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 128.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
501
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.4 g
Zsír
-
Összesen 370.6 g
-
Telített zsírsav 217 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1782 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9534.2 g
-
Cink 1312 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 1839 mg
-
Vas 1027 mg
-
Magnézium 590 mg
-
Foszfor 3299 mg
-
Nátrium 1256 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 46 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 533 g
-
Cukor 443 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1546.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2535 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 359 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 893 mg
-
Retinol - A vitamin: 2487 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 542 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1423 micro
Összesen
6008
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.5 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
A tetejéhez
-
20 dkg étcsokoládé
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tortaformánknál nagyobb tepsiben, hagyományos módon piskótát sütünk. Majd ebből vágjuk ki a karimának megfelelő méretet. (Erre azért van szükség, mert a piskóta -ha eleve a karikában sütjük- kihűlés után összemegy, kisebb lenne, mint a forma, így a krém befolyna töltéskor a forma és a piskóta közé, és nem látszana szépen az eper és a piskóta.)
- Összekeverjük a túrót a tejföllel, mézzel és a porcukorral (én botmixerrel törtem szét a túrórögöket).
- A tejszínt félig felverjük, hozzáöntjük a zselatinfixet és kemény habbá verjük, a túróhoz keverjük. Ha hulalát használunk, nem kell zselatinfix.
- Az epret megmossuk, és a szemeket félbevágjuk.
- A kerek tortaforma oldalát körbevesszük belülről sütőpapírral, ezt vékonyan megolajozzuk, hogy majd könnyen el tudjuk távolítani, és az eperszemek szép tiszták maradjanak.
- Belehelyezzük a piskótát, majd a vágási felületükkel kifelé állítva körberakjuk eperrel. A maradékból teszünk félre a díszítéshez, a többit a krémbe keverjük. Ráöntjük a túrókrémet, és hűtőbe tesszük.
- Felolvasztjuk a tejszínben a csokoládét, picit hűtjük, és a torta tetejére öntjük.
- Ha megszilárdult, levesszük a karikát és a papírt.
- Eperrel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 39644
- Feltöltés dátuma: 2013. április 22.
Ajánló
A leeső piskótából csokival, tejszínnel golyókat tudunk készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy közösségi oldalon láttam fényképét a tortának, és nagyon szépnek találtam, ezért kitaláltam hozzá a receptet, ami persze nem túl bonyolult!