r
Nosalty Logó

Csokis virágkosár torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nicol
Csokis virágkosár torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A cukorsziruphoz

A fondanthoz

A tésztához

A krémhez

Összesen 1304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A cukorsziruphoz

A fondanthoz

A tésztához

A krémhez

Összesen 15637 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A cukorsziruphoz

A fondanthoz

A tésztához

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    183.1 g

Zsír

  • Összesen
    397.1 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9566.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    2897 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    3363 mg
  • Nátrium
    2337 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2928.5 g
  • Cukor
    2377 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1166.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1713 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2071 micro
Összesen 15637 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A cukorsziruphoz

A fondanthoz

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A cukorsziruphoz

  1. A fondant elkészítését Pixie Pie receptje szerint csináltam, amely a Jépatojta van oldalán megtalálható. (Nekem ez vált be, csak az arányokat növeltem.) 2-3 nappal felhasználás előtt el lehet készíteni. A rózsákat és a leveleket is megcsináltam előző nap, így a levegőn keményre száradtak. (Tojástartót lefedtem fóliával és abba állítottam őket felhasználásig.)
  2. A 8 tojássárgáját habosra verjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  3. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összedolgozzuk a tojássárgás masszával.
  4. Kétfelé vesszük és tortaformában tűpróbáig sütjük.
  5. Mindkét piskótalapot kettévágjuk, így lesz 4 lapunk, amelyet megtöltünk és kidíszítünk a csokis krémmel.
  6. Krém: A pudingport a liszttel és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük.
  7. A porcukrot elkeverjük a margarinnal, kakaóval és a tejföllel, majd ezt összedolgozzuk a pudinggal. (Nekem így túl lágy lett a krém, ezért még tettem bele zselatint - ezt a csomagoláson található elkészítés szerint csináltam.)
  8. A krém egyébként Nosalty Tejkrém szeletje alapján készült, amely isteni finom! Ezúton is köszönöm! :)
  9. A legvégén pedig rátesszük a rózsákat és a leveleket, és kész is a virágkosár tortánk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4894
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám szülinapjára készült, sok-sok szeretettel!

Hozzávalók

A cukorsziruphoz

A fondanthoz

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...