Csokis túrótorta extra
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
29g piskótalap85 kcal
-
29g piskótalap85 kcal
A túrókrémhez
-
21g habtejszín61 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
8g tejföl17 kcal
-
3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
4 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
8g málna4 kcal
A csokikrémhez
-
21g habtejszín61 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
3g víz0 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
8g málna4 kcal
A tetejére
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
8g vaj60 kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
350g piskótalap1015 kcal
-
350g piskótalap1015 kcal
A túrókrémhez
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
14g gyümölcscukor52 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
100g málna52 kcal
A csokikrémhez
-
250g habtejszín730 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
32g víz0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g málna52 kcal
A tetejére
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g vaj717 kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
14g piskótalap41 kcal
-
14g piskótalap41 kcal
A túrókrémhez
-
10g habtejszín29 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
1.6g zselatinfix2 kcal
-
20g tehéntúró29 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0.6g gyümölcscukor2 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
4g málna2 kcal
A csokikrémhez
-
10g habtejszín29 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
-
4g étcsokoládé22 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
4g málna2 kcal
A tetejére
-
4g étcsokoládé22 kcal
-
4g vaj29 kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1007.4 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 86 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 99.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.2 g
Zsír
-
Összesen 413.4 g
-
Telített zsírsav 245 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1667 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12089 g
-
Cink 1310 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 1544 mg
-
Vas 1037 mg
-
Magnézium 493 mg
-
Foszfor 2807 mg
-
Nátrium 4722 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 46 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 656.2 g
-
Cukor 432 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1195.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2861 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 178 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 417 mg
-
Retinol - A vitamin: 2806 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 667 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 935 micro
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.8 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
A tésztához
A túrókrémhez
-
1 csomag habfixáló
-
2 csomag zselatinfix
-
1 dl tejföl
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek citromlé
-
2 ek gyümölcscukor
-
2 ek édesítőszer
A csokikrémhez
-
250 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
1 csomag zselatinfix
-
10 dkg étcsokoládé
-
4 ek víz
-
5 dkg vaj
A tetejére
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- Keményre felverjük a tejszín FELÉT 1 csomag zselatin FIX-szel és 1 cs habfixálóval a zselatin fix csomagolásán lévő utasitás szerint.
- Elkészítjük a túrókrém alapot: túró simára keverve tejföllel (vagy krémtúró), édesítés lelkiismeret és ízlés szerint, vaníliás cukor, citromhéj (pici lé). Hozzákeverjük a tejszínhabot. Félretesszük.
- 10 dkg csokit 4 evőkanál vízzel kb. 40 mp időtartamra kis kerek porcelántálkában betesszük a mikróba. (Én a csokit mindig mikróban olvasztom, tökéletesen bevált, csak nem szabad az időtartamot túllépni!) Inkább rövidebb legyen, mint hosszabb az idő, mert ha kevés, még mindig lehet kicsit melegíteni, de ha már megtúrósodott, akkor nem lehet túl sokat kezdeni vele. Nem veszélyes, nem kell megijedni, csak nem szabad túlhevíteni. Amikor kivesszük, még nem homogén a trutyi, hanem némi lében úszkál egy enyhén megolvadt csokimaszlag. Így a jó. Kivesszük a tálkát, és kiskanállal addig kavargatjuk serényen, amíg sima nem lesz a massza. Sűrű és sima csokipép lesz. Ebbe belekeverünk úgy 5 dkg vajat, és azzal is addig keverjük, amíg ki nem simul. Ugyanígy csináljuk majd a bevonómasszát is, de ez most a krémbe lesz. Ezt is félretesszük.
- Felverjük a tejszín másik felét zselatin fix-szel és habfixálóval az 1. pontban ismertetettek szerint és ha a csokiolvadék elég langyos, lassan belecsurgatjuk a tejszínbe, kézi habverővel egyenletesre dolgozzuk.
- Most jön az összeállítás. Egy nagy tortatálcára lefektetjük az első csokis tortalap szeletet. Köré felállítjuk a tortakarikát, összetűzzük azt az alufóliás papírszalagot, amit a sztori mezőben leírtam. (Majd ebben a ruhában megy be a hűtőbe is szikkadni.)
- Belelapátoljuk a túrókrém felét. Arányosan elosztjuk rajta a málna felét.
- Erre jön egy világos piskótaréteg és csokihab fele. Nem nyomkodjuk le, úgyis elég súlyos lesz a végén.
- Megint egy csokis piskótalap, majd túrókrém málnával.
- Világos piskótalap és csokihab. (Egyetlen csokis tortakarikából és a fele mennyiségű krémből szimpla méretben is remek, 1-1 réteg krémmel.)
- Utolsó tortalappal lezárjuk, és legalább 3-4 óra hűtőszekrény. Ezalatt köt meg a zselatin a krémben. Még jobb, ha egy éjszakát áll.
- Mikor megkötött, kivesszük, és bevonjuk csokival. Az alufóliaköpenyt elvágjuk, és lefejtjük. A 3. pontban ismertetett módon felolvasztjuk a másik 10 dkg étcsokit, a torta tetejére csorgatjuk a felét, 2/3-át, amennyi elég rá. Elsimítjuk, elcsorgatjuk. A maradék, még meleg csokiba belekeverünk 10 dkg puha vajat. Ha nagyon folyós, akkor pár percre betesszük a fagyasztóba, hogy kenhető legyen. Ezzel a krémmel szépen megkenjük a torta oldalát is.
- Hidegre tesszük, amig a teteje meg nem szilárdul, utána vágható. (Én forró vízbe mártott késsel vágom, minden szelet után lemosva a kést, így szépen vágja, és nem töri a tetején a csokit.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 500
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 53717
- Feltöltés dátuma: 2011. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
A piskótalapok készítését nem írom le, minden receptkönyvben megvan. Amúgy meg simán megvehetjük készen is. Csak tényleg piskóta legyen, ne az a mostanában kapható zsíros, agyoncukrozott förmedvény, amit tortalapként árulnak. (Azt a régi jó hazai piskótakarikát kérjük vissza az import vackok helyett! Mivel magas lesz a torta, barkácsolj előre egy magas tortaformát (szegélyt, hogy összetartsa a tortát a krém megszilárdulásáig). Én azt úgy szoktam, hogy bármilyen papírból, kartonból kivágok kb. 20 centi széles csíkokat, annyit, hogy tűzőgéppel egymásután tűzve körbeérje a toralapot. Nekem ez 3 db A4-es lap. Ugyanilyen hosszú alufóliacsíkot szakítok, és belecsomagolom a papírcsíkot. Kell egy tűzőgép, amivel majd a tortakarika köré összekapcsolom.