r
Nosalty Logó

Csokis túrótorta extra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sienne
Csokis túrótorta extra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A csokikrémhez

A tetejére

Összesen 580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A csokikrémhez

A tetejére

Összesen 6959 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A csokikrémhez

A tetejére

Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    413.4 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12089 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    1037 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    2807 mg
  • Nátrium
    4722 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    656.2 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2806 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 6959 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A csokikrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Keményre felverjük a tejszín FELÉT 1 csomag zselatin FIX-szel és 1 cs habfixálóval a zselatin fix csomagolásán lévő utasitás szerint.
  2. Elkészítjük a túrókrém alapot: túró simára keverve tejföllel (vagy krémtúró), édesítés lelkiismeret és ízlés szerint, vaníliás cukor, citromhéj (pici lé). Hozzákeverjük a tejszínhabot. Félretesszük.
  3. 10 dkg csokit 4 evőkanál vízzel kb. 40 mp időtartamra kis kerek porcelántálkában betesszük a mikróba. (Én a csokit mindig mikróban olvasztom, tökéletesen bevált, csak nem szabad az időtartamot túllépni!) Inkább rövidebb legyen, mint hosszabb az idő, mert ha kevés, még mindig lehet kicsit melegíteni, de ha már megtúrósodott, akkor nem lehet túl sokat kezdeni vele. Nem veszélyes, nem kell megijedni, csak nem szabad túlhevíteni. Amikor kivesszük, még nem homogén a trutyi, hanem némi lében úszkál egy enyhén megolvadt csokimaszlag. Így a jó. Kivesszük a tálkát, és kiskanállal addig kavargatjuk serényen, amíg sima nem lesz a massza. Sűrű és sima csokipép lesz. Ebbe belekeverünk úgy 5 dkg vajat, és azzal is addig keverjük, amíg ki nem simul. Ugyanígy csináljuk majd a bevonómasszát is, de ez most a krémbe lesz. Ezt is félretesszük.
  4. Felverjük a tejszín másik felét zselatin fix-szel és habfixálóval az 1. pontban ismertetettek szerint és ha a csokiolvadék elég langyos, lassan belecsurgatjuk a tejszínbe, kézi habverővel egyenletesre dolgozzuk.
  5. Most jön az összeállítás. Egy nagy tortatálcára lefektetjük az első csokis tortalap szeletet. Köré felállítjuk a tortakarikát, összetűzzük azt az alufóliás papírszalagot, amit a sztori mezőben leírtam. (Majd ebben a ruhában megy be a hűtőbe is szikkadni.)
  6. Belelapátoljuk a túrókrém felét. Arányosan elosztjuk rajta a málna felét.
  7. Erre jön egy világos piskótaréteg és csokihab fele. Nem nyomkodjuk le, úgyis elég súlyos lesz a végén.
  8. Megint egy csokis piskótalap, majd túrókrém málnával.
  9. Világos piskótalap és csokihab. (Egyetlen csokis tortakarikából és a fele mennyiségű krémből szimpla méretben is remek, 1-1 réteg krémmel.)
  10. Utolsó tortalappal lezárjuk, és legalább 3-4 óra hűtőszekrény. Ezalatt köt meg a zselatin a krémben. Még jobb, ha egy éjszakát áll.
  11. Mikor megkötött, kivesszük, és bevonjuk csokival. Az alufóliaköpenyt elvágjuk, és lefejtjük. A 3. pontban ismertetett módon felolvasztjuk a másik 10 dkg étcsokit, a torta tetejére csorgatjuk a felét, 2/3-át, amennyi elég rá. Elsimítjuk, elcsorgatjuk. A maradék, még meleg csokiba belekeverünk 10 dkg puha vajat. Ha nagyon folyós, akkor pár percre betesszük a fagyasztóba, hogy kenhető legyen. Ezzel a krémmel szépen megkenjük a torta oldalát is.
  12. Hidegre tesszük, amig a teteje meg nem szilárdul, utána vágható. (Én forró vízbe mártott késsel vágom, minden szelet után lemosva a kést, így szépen vágja, és nem töri a tetején a csokit.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 500
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 53717
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piskótalapok készítését nem írom le, minden receptkönyvben megvan. Amúgy meg simán megvehetjük készen is. Csak tényleg piskóta legyen, ne az a mostanában kapható zsíros, agyoncukrozott förmedvény, amit tortalapként árulnak. (Azt a régi jó hazai piskótakarikát kérjük vissza az import vackok helyett! Mivel magas lesz a torta, barkácsolj előre egy magas tortaformát (szegélyt, hogy összetartsa a tortát a krém megszilárdulásáig). Én azt úgy szoktam, hogy bármilyen papírból, kartonból kivágok kb. 20 centi széles csíkokat, annyit, hogy tűzőgéppel egymásután tűzve körbeérje a toralapot. Nekem ez 3 db A4-es lap. Ugyanilyen hosszú alufóliacsíkot szakítok, és belecsomagolom a papírcsíkot. Kell egy tűzőgép, amivel majd a tortakarika köré összekapcsolom.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A csokikrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...