Csokis-tejszínes feketeerdő-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Debmo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vörösbor9 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
9 kcal
A meggykrémhez
-
50g meggybefőtt36 kcal
-
21 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g rum1 kcal
-
19g ásványvíz0 kcal
A tejszínhab réteghez
A csokiréteghez
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
6g vaj45 kcal
Összesen
833
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
80g vörösbor68 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
68 kcal
A meggykrémhez
-
400g meggybefőtt288 kcal
-
171 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g rum7 kcal
-
150g ásványvíz0 kcal
A tejszínhab réteghez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A csokiréteghez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
6660
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
16.2g tojás20 kcal
-
14.7g cukor57 kcal
-
2.9g vörösbor3 kcal
-
9.2g finomliszt34 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A meggykrémhez
-
14.7g meggybefőtt11 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor6 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g rum0 kcal
-
5.5g ásványvíz0 kcal
A tejszínhab réteghez
-
18.4g növényi habtejszín46 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
A csokiréteghez
-
3.7g étcsokoládé20 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
Összesen
244
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 813.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.7 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
833
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101 g
Zsír
-
Összesen 230.3 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6505.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 1279 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 2692 mg
-
Nátrium 1853 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1053.3 g
-
Cukor 690 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 583.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 964 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 1183 mg
-
Retinol - A vitamin: 955 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2044 micro
Összesen
6660
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
40 dkg cukor
-
80 ml vörösbor
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A meggykrémhez
-
40 dkg meggybefőtt
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
10 dkg cukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 kk fahéj
-
1.5 dl ásványvíz
A tejszínhab réteghez
-
0.5 l növényi habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A csokiréteghez
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta hozzávalóiból piskótát sütünk: a fehérjét külön egy csipet sóval felverjük, a sárgáját a langyos borral és a cukorral összekeverjük. A sárgájához adjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd összekeverve legutoljára adagoljuk hozzá a kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott tortaformába közepes hőmérsékleten megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
- A meggykrémez először külön választjuk a meggyet és a levét. A pudingporhoz adjuk a meggykrém hozzávalóinál felsorolt összes többi hozzávalót, majd a meggy levével és a vízzel elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a meggyet, de 16 darabot tegyünk félre, vagy áztassuk be jamaikai rumba. A pudingot főzzük meg. Eddigre már legyen kihűlve a tortánk, és legyen három részre vágva.
- A tejszínhab-réteghez a szokásos módon verjük alaposan fel a tejszínt a cukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
- A csokiréteghez egy tábla csokit gőz fölött a vajjal megolvasztunk, és alufóliára két kupacot öntve szépen kör alakúra simítjuk. A kör átmérője akkora legyen, mint a torta átmérője.
- Összeállítás: a kihűlt tortát három részre vágjuk. (Javaslom damil használatát, mert azzal nagyon szépen egyenletesen lehet elvágni. A torta széleit késsel bevágjuk, majd a damilt áthúzva átvágjuk.) A rétegezés során az alsó és a középső rétegre kenjük a meggykrémet, majd rövid hűlés után rátesszük a csokilapot. A meggykrém már ne legyen forró, de annyi hő legyen még benne, hogy a csokilap egy picit ráolvadjon. Ezek után ismét hagyjuk hűlni a tortalapokat.
- Ha a torta teljesen kihűlt, akkor mehet rá a felvert tejszínhab. Alsó réteget egy tálcára téve rákenjük a tejszínhab 1/3-át, majd rátesszük a középső réteget, erre is jöhet a tejszín 1/3-a, majd az utolsó tortalap, és legvégül fedjük a maradék tejszínhabbal.
- A díszítéshez én még külön felvertem 1/2 liter tejszínhabot, mert így fed tökéletesen, de a díszítést másképp is meg lehet oldani, akkor nem kell még külön tejszín. A díszítés fantázia dolga.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 30x8
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 58590
- Feltöltés dátuma: 2012. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Debmo
45 recept
Egy ismerősöm kért meg, hogy készítsek a lányának születésnapjára feketeerdő-tortát. Sokféle recept kering, de nekem ez a csokis-tejszínes változat az igazi.