r
Nosalty Logó

Csokis tartelette diófrangipane-nal és sós karamell szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis tartelette diófrangipane-nal és sós karamell szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamell szószhoz

A díszítéshez

Összesen 1357 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamell szószhoz

A díszítéshez

Összesen 5425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamell szószhoz

A díszítéshez

Összesen 274 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1357 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    301.9 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2155.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.8 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 5425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A karamell szószhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a 230 g lisztet, a finomra darált diót, a kakaóport, a cukrokat (1 csomag vaníliás és a 80 g kristály), sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott 150 g vajat, és összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgát is, és tésztává gyúrjuk.
  3. Folpackba csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. Ezután két folpack között kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk, és tartelette formákba nyomkodjuk. Az alját villával enyhén megbökdössük.
  5. A töltelékhez a 100 g vajat és a 100 g cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és alaposan felhabosítjuk. Végezetül belekeverjük a 30 g lisztet és a 100 g durvára darált diót is.
  6. A tölteléket a nyers tésztára kanalazzuk egészen tele, majd előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a frangipane szép aranybarna nem lesz.
  7. A sós karamell öntethez a 100 g cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az 1 evőkanál vajat. Átkeverjük, és hozzáöntjük a 2-3 dl tejet. Addig kevergetjük, míg az összeugrott karamell újra folyós nem lesz. A végén kevés sóval ízesítjük.
  8. A kész süteményeket a formában hagyjuk kihűlni, majd szedjük ki belőle, díszítsük gyümölcsökkel, és öntsük le a karamell öntettel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1697
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, hányan ismerik a diós kosárka nevű "költeményt"... merthogy a nagymamámé mindig olyan volt, mint egy remekbe szabott mestermű. Kicsi kosárkatésztában habos diós krém csücsült, a közepén pedig egy szem meggy/cseresznye bújt meg. Na, ezt pofoztam kicsit át, tettem hozzá ezt-azt, és az eredmény a családi tesztelés után csillagos ötös lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A karamell szószhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...