Csokis tartelette diófrangipane-nal és sós karamell szósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
58g finomliszt209 kcal
-
3g dió16 kcal
-
6 kcal
-
10 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A töltelékhez
-
25g vaj179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
25g dió164 kcal
A karamell szószhoz
A díszítéshez
Összesen
1357
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
230g finomliszt837 kcal
-
10g dió65 kcal
-
23 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g dió654 kcal
A karamell szószhoz
A díszítéshez
Összesen
5425
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
0.5g dió3 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.6g vaj54 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
A töltelékhez
-
5.1g vaj36 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
5.1g dió33 kcal
A karamell szószhoz
A díszítéshez
Összesen
274
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 75.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.4 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 218.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 496 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
Összesen
1357
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.6 g
Zsír
-
Összesen 301.9 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 965 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2155.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 1120 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 661.8 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 874.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1984 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 478 mg
-
Retinol - A vitamin: 1923 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 740 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1148 micro
Összesen
5425
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
230 g finomliszt
-
10 g dió
-
10 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
80 g cukor
-
1 csipet só
-
150 g vaj
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
-
100 g vaj
-
100 g cukor
-
1 db tojás
-
30 g finomliszt
-
100 g dió
A karamell szószhoz
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a 230 g lisztet, a finomra darált diót, a kakaóport, a cukrokat (1 csomag vaníliás és a 80 g kristály), sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott 150 g vajat, és összemorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojássárgát is, és tésztává gyúrjuk.
- Folpackba csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
- Ezután két folpack között kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk, és tartelette formákba nyomkodjuk. Az alját villával enyhén megbökdössük.
- A töltelékhez a 100 g vajat és a 100 g cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és alaposan felhabosítjuk. Végezetül belekeverjük a 30 g lisztet és a 100 g durvára darált diót is.
- A tölteléket a nyers tésztára kanalazzuk egészen tele, majd előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a frangipane szép aranybarna nem lesz.
- A sós karamell öntethez a 100 g cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az 1 evőkanál vajat. Átkeverjük, és hozzáöntjük a 2-3 dl tejet. Addig kevergetjük, míg az összeugrott karamell újra folyós nem lesz. A végén kevés sóval ízesítjük.
- A kész süteményeket a formában hagyjuk kihűlni, majd szedjük ki belőle, díszítsük gyümölcsökkel, és öntsük le a karamell öntettel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1697
- Feltöltés dátuma: 2014. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nem tudom, hányan ismerik a diós kosárka nevű "költeményt"... merthogy a nagymamámé mindig olyan volt, mint egy remekbe szabott mestermű. Kicsi kosárkatésztában habos diós krém csücsült, a közepén pedig egy szem meggy/cseresznye bújt meg. Na, ezt pofoztam kicsit át, tettem hozzá ezt-azt, és az eredmény a családi tesztelés után csillagos ötös lett.