r
Nosalty Logó

Csokis muffin karamelles dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis muffin karamelles dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Muffin

Karamelles dió

Csoki

Összesen 926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Muffin

Karamelles dió

Csoki

Összesen 5561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Muffin

Karamelles dió

Csoki

Összesen 425 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    307.9 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5259.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.3 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    253 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1974 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 5561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

Muffin

Karamelles dió

Csoki

Elkészítés

Muffin

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a vajat (egy kocka RAMA-t használtam) pedig felolvasztjuk teljesen.
  2. Összekeverjük az összes hozzávalót, majd hozzákeverjük a vajat.
  3. Végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjét is.
  4. Muffin papírral kibélelt tepsibe pakoljuk a tésztát, majd 180 fokon sütjük, míg kész nem lesz (ez változó mennyi idő, sütőtől is függ).

Karamelles dió

  1. A cukrot (ízlés szerint) serpenyőben felolvasztjuk, majd mikor elkezd barnulni, hozzáadjuk a diót, és még kb. egy-két percig úgy hagyjuk.
  2. Fontos, hogy akkor készítsük csak el a diót, mikor a muffinok már készen vannak teljesen!
  3. A behorpadt részre kb egy kanálnyit helyezünk a dióból minden muffin tetejére (ha nem horpadt be, az még jobb).

Csoki

  1. A csokit egy kis vízzel felolvasztjuk, majd egyszerűen a dió tetejére csurgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni rajta. Ízlés szerint tehetünk rá bármennyit, de azt vegyük figyelembe, hogy a karamelles dió ragadni fog, így ha pl. visszük valahova, akkor érdemes az egészet csokival borítani.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1555
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy olyan süti, ami abból készült, amit találtam. Nem eredeti recept, összeöntöttem mindent, így tehát a hozzávalók is inkább csak kábé-alapon működnek. Egy sima csokis muffinnak indult, de aztán a teteje behorpadt... Viszont mivel suliba kellett vásárra vinni, nem hagyhattam úgy, így került rá a dió. Gyors, finom, egyszerű - kell ennél több? 

Hozzávalók

Muffin

Karamelles dió

Csoki

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...