r
Nosalty Logó

Csokis minitorta kék habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis minitorta kék habbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 908 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 3629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 908 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4102.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1120 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1955 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 3629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Addig keverjük, amíg elég sűrűnek nem találjuk a masszát.
  3. A tojásokat hozzákeverjük a már kész masszához.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, sütőport és a cukrozatlan kakaót.
  5. A tejet egyenletesen hozzákeverjük a masszához (ha nem elég a 2 dl, adjunk még hozzá).
  6. A tésztát minitorta készítő formákba kanalazzuk. 15-20 percig sütjük.

A habhoz

  1. A hűtőből kivett habtejszínt robotgéppel elkezdjük habbá verni.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, a habfixálót és a 3-4 csepp ételfestéket.
  3. 2-3 percig keverjük.
  4. Habzsákba töltve a már kész tortácskákba nyomjuk a habot. Legvégül cukorkákkal díszítjük őket :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1378
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 20.

Ajánló

A sütőformát jól kenjük ki vajjal, mielőtt a tésztát beleadagoljuk. Így biztosan ki tudjuk venni a kész minitortákat.

Receptkategóriák

Nemrég kaptam egy minitorta készítő formát, és alig vártam, hogy kipróbálhassam. 

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...