r
Nosalty Logó

Csokis-málnás muffin citromhabbal töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-málnás muffin citromhabbal töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Muffin tészta

Citromhab

Összesen 292 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Muffin tészta

Citromhab

Összesen 3483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Muffin tészta

Citromhab

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 292 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5339.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1539 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2095 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1417 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 3483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Muffin tészta

Citromhab

Elkészítés

Muffin tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin sütőt kibéleljük.
  2. A száraz és a folyékony hozzávalókat külön kikeverjük, majd a száraz keveréket fokozatosan hozzáadagoljuk a vajas keverékhez. Ízlés szerint annyi gyümölcsöt rakunk hozzá, amennyit felvesz. Ne abból álljon a tészta. :)
  3. Ha beletöltöttük ügyesen a muffin formába a tésztát, a csokoládét összetördeljük, és benyomkodjuk a közepébe. Óvatosan, az aljára teljesen ne nyomjuk.
  4. 25 percig sütjük, tűpróba!!

Citromhab

  1. A tejszínt kemény habbá verjük egy kevés cukorral. Majd a citrom levét hozzáadagoljuk óvatosan, és ízlés szerint adunk hozzá még cukrot, ha szükséges.
  2. A kész muffint kilyukasztjuk, s betöltjük a habot. Díszítésnek apró cukorkákat és málna darabot használtam. Csak úgy kapkodták.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 778
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek kísérletezni, s a gyümölcs-csokoládé kombó mindent visz. Édes egy kis savanyúval pedig kihagyhatatlan az ízbimbóinknak. 

Hozzávalók

Muffin tészta

Citromhab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...