r
Nosalty Logó

Csokis linzer ahogy Nikóka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Csokis linzer ahogy Nikóka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 7967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    490.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2920.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.3 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3697 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2599 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 7967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint a vaníliacukorral, a porcukorral, a sütőporos liszttel szétmorzsoljuk. Majd hozzáadjuk a tojást, addig gyúrjuk, amíg összeáll.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd tetszőleges méretű, hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk. A felének a közepét is kiszúrjuk.
  3. Megsütjük tepsinként 6-8 perc alatt, 190 fokon.
  4. A krémhez a tejszínt felforraljuk a cukorral, majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kakaóport. Addig keverjük, amíg sima lesz.
  5. Ezután visszatesszük a tűzre, és folytonos kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint. Teljesen kihűtjük, majd pár órára a hűtőbe tesszük. Ezután kihabosítjuk, és hozzákeverjük a maradék margarint.
  6. Ezzel a krémmel nyomózsákból adagolunk a linzerlapokra. A lyukas linzerlapocskákat bevonjuk az olajjal felmelegített csokival. Ha megkötött, rátesszük a krémes lapokra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 13300
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis linzer ahogy Nikóka készíti
Nikóka 172 recept

Nagyon szeretjük a csokisat és a linzert, ez annak az ötvözete. Nálunk nagy kedvenc. Sokszor készítem vendégvárónak is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...